13 Октомври, 2020 15:58 1 906 1

Иванишевич: Малко се изхвърлих с твърдението, че Джокович няма да остави шансове на Надал

  • иванишевич-
  • джокович-
  • треньор-
  • изхвърляне-
  • твърдение-
  • финал-
  • ролан гарос-
  • надал

"Наистина вярвах, че Джокович е фаворит", заяви легендата

Иванишевич: Малко се изхвърлих с твърдението, че Джокович няма да остави шансове на Надал - 1
Снимка: БГНЕС

Горан Иванишевич призна, че неговото изявление преди финала на Ролан Гарос, според което Рафаел Надал няма шансове срещу Новак Джокович, е било „твърде амбициозно“. Шампионът на Уимбълдън за 2001 г. сподели, че е огорчен от поражението, но в същото време призна превъзходството на Надал във финала на „Филип Шатрие“.

„Наистина бях сигурен, че Новак ще спечели Ролан Гарос. Твърдението ми, че Надал няма шанс на финала, беше твърде амбициозно, но наистина вярвах, че Джокович е фаворит. Да, това е турнирът на Надал и той може да спечели на „Шатрие“ дори когато играе слабо, но бях убеден, че това е годината, в която Новак ще спечели Ролан Гарос.

Той обаче не беше на обичайното си ниво, докато Рафа изигра перфектен мач и така се стигна до този резултат. За съжаление Джокович започна да играе едва при 2:3 в третия сет, а тогава вече беше късно“ сподели бившият №2 в света пред сръбския сайт Sportklub.

Надал спечели своята 13-а титла на Ролан Гарос след категорична победа с 6-0, 6-2, 7-5 над Джокера. Това бе трети финал в турнира между двамата, като предходните два също завършиха с победа за испанеца. Трофеят бе 20-и за Надал от Големия шлем, като по този начин той изравни рекорда на Роджър Федерер, докато Джокович за момента остава със 17 „мейджър“ трофея.

Макар да признава, че думите му в крайна сметка са се обърнали срещу него, Иванишевич не съжалява за гръмкото си изявление.

„По онова време наистина мислех това, което казах. Имам правото да изразя мнението си, а то беше, че сега е моментът за Новак да спечели Ролан Гарос. Повтарям: преувеличих, когато казах, че Надал няма шанс на финала, но наистина вярвах в Новак. Казах директно това, което мисля, но нещата не се случиха така, както се надявахме.

Много е лесно да заложиш на сигурно и да кажеш „По-добрият ще спечели“, но аз споделих какво мисля наистина. Надал показа, че съм сгрешил, това е. Нека продължим напред“ каза още хърватинът, който е част от треньорския щаб на Ноле.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дълбоко Виждащ

    0 0 Отговор
    Страхотен Тенис игра Надал на финала,а и през целия турнир.Очаквах Джокович до спиииичили,но познох колкото христо стоичков за мача бг-унгария.Когато не се Залага не се брои!