Last news in Fakti

19 Октомври, 2020 15:56 5 420 6

Гнусно! Измамници използваха и Григор Димитров за подлите си намерения

  • измама-
  • фейсбук-
  • григор димитров-
  • димитър бербатов

Бъдете внимателни в социалните мрежи

Гнусно! Измамници използваха и Григор Димитров за подлите си намерения - 1

Името на най-добрия български тенисист Григор Димитров бе замесено в онлайн измама, циркулираща от известно време насам в социалната мрежа Фейсбук, предаде Гонг.

В нея неизвестни потребители използват автентично видео на звездите и организират мнима игра с огромни парични награди. Най-често тя се състои в това да се изберат правилните очи или усмивка на въпросната звезда. В случая с Димитров обаче е пусната графика на 60 стилизирани кончета, а потребителите трябва да посочат колко от тях са с по три крака.

Според играта, организирана уж от българина, верният отговор ще получи по 20 000 евро от него.

"ЩЕ ПОМОГНА НА ХОРАТА. Първите 500 души се справят правилно! Колко коне имат три крака! Верният отговор ще получи 20 000 евро от мен!!!!", гласи съобщението.

В самото видео обаче, публикувано към играта, хасковлията изобщо не говори за нея, а изказването му е само на английски.

Схемата цели да хване в капан наивни хора във Фейсбук, които биват уведомени, че печелят, а след това им се искат лични данни и банкови сметки за превеждане на сумата.

Въпреки че измамата отдавна вече бе разкрита, все още има потребители, които вярват и дават отговори в игрите.

Миналият месец изникна подобна "игра" в социалната мрежа, но с Димитър Бербатов, а размерът на "печалбата" бе 300 хиляди долара.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    9 13 Отговор
    Че кой е па тоя и кое му гнусното? Ако има балъци...

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Гого

    8 0 Отговор
    Пак добре,че бабетата и старците не цъкат на компа иначе ще завалят торбите с пари,а младите са глупави ,но нямат пари.
  • 3 На тази

    4 2 Отговор
    територия пребивават само измамници. 100% проверено във времето.

    Коментиран от #4

  • 4 Читател

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "На тази":

    Такива "игри" се организират извън територията на ЕС.
  • 5 Рибар

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    Със сигурсност печен тарикат като теб никога не би се минал, за разлика от балъците. Все пак ще ти обясня - гнусното е, че разни тарикатчета използват чуждо име, за да скубят париците на някакви наивни хорица, пък били те и "балъци", може би дори с известна доза алчност, Ако ти смяташ подобна тарикатщина за достойна - готов си за политик. Примерно в ГЕРБ или при Слави.
  • 6 Антибалък

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    Точно Вашите думи, господин Гошо, са думите на ало-измамниците и всички, които скубят народа. Нима ще наречете "балъци" възрастните ни родители, които цял живот са се грижили да сме живи, а те самите едва оживяват от измамници, насилници и...политици, което е едно и също