30 Октомври, 2020 16:45 2 398 8

Надал: Абсолютно правилно дисквалифицираха Джокович от US Open

  • дисквалификация-
  • джокович-
  • мнение-
  • правила-
  • надал-
  • удар-
  • съдия-
  • us open

"Трябваше да бъде направено, защото такива са правилата", заяви испанецът

Надал: Абсолютно правилно дисквалифицираха Джокович от US Open - 1
Снимка: БГНЕС

Световният №2 Рафаел Надал коментира инцидента от началото на септември, който доведе до дисквалификацията на Новак Джокович от US Open. Изнервен от развоя на първия сет в мача си от осминафиналите срещу испанеца Пабло Кареньо Буста, сърбинът удари неволно с топка в гърлото странична съдийка, която се свлече на земята.

След известно забавяне организаторите взеха решение да дисквалифицират световния №1, който бе топфаворит за титлата в отсъствието на Рафа Надал. Изравнилият се с Роджър Федерер по титли от "Големия шлем" (20) испанец разказа пред La Resistência как е разбрал за случилото се с Ноле и определи инцидента като "връх на лошия късмет".

"Гледах голф у дома, когато Джокович беше дисквалифициран от US Open. Хората започнаха да ми изпращат съобщения. "Боже мой, гледаш ли какво се случва", казваха съобщенията. Започнах да гледам, когато го дисквалифицираха. Не мисля, че решаваха нещо. Беше ясно. Трябваше да бъде направено.

Когато видях този момент, си помислих, че той е аут. Правилото е ясно. Това беше върхът на лошия късмет, жалко, че се получи така, но реферът, супервайзърът, нямаше други опции. Факт е, че това беше сложно решение, но ако не го бяха взели, нямаше да се придържат към правилата", коментира Краля на клея, който за 13-ата си рекордна титла на "Ролан Гарос" по-рано този месец разби Джокович на финала.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    5 10 Отговор
    Черната пантера Уилямс е неотразима
  • 2 Абе

    21 5 Отговор
    Тая дисквалификация беше поредната простотия, сътворена в краварника......ако не беше сърбин едва ли щяха да го отстранят за подобно нещо. Например англичанин, французин, германец или някой друг от "привилегированите" нямаше да бъде изгонен!

    Коментиран от #5

  • 3 Може би е прав

    22 3 Отговор
    Но защо не наказаха Серина за отвратителното и поведение, когато загуби финала с Осака? Това бе гадно и пошло и следваше да има наказание, защото имаше закани към съдията! Правилата са за всички, а не само за неудобните.
  • 4 Тенисексперт

    7 9 Отговор
    Какво жалите един сръбски простак,който псува и троши ракети на корта,удря с топка съдии / на два турнира!!/, и чийто родители Сърджан и Диана Джокович оплюха великия Роджър Федерер и обвиниха нашия Григор Димитров,че заразил синчето им с " корона".!!
  • 5 Бнн

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    Явно не следиш този спорт, защото на финал точно Серена я наказаха с гейм за убида на съдията и мачът свърши служебно дефакто си беше дисквалификация! А и историята с оня рекордьор колоездач Нийлс пак я раздухаха американци и те го наказаха човека печелил най-много пъти тура на Франция!

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Истината е малко по-друга

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бнн":

    Армстронг бе коректно наказан за доказана употреба на кръвен допинг! И му бяха отнети всички награди от тура! Но нека не се заблуждаваме - ам спортисти биват наказвани, когато това е неизбежно- контр органи са под тяхна доминация, а и те си плащат "добре". А до миналата година същия Армстронг бе герой на мн реклами зад океана. Ето ти двоен стандарт. А че на Серина са и присъдили служебна точица - звучи като стар изтъркан виц. Джокович изхвърлен от турнира, с финансова санкция, а Серина гаменката наказана с точица във финален мач, който загуби с играта си!? Толкова! И нищичко повече.

    Коментиран от #7

  • 7 Бнн

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Истината е малко по-друга":

    Не един път, а 2 пъти ти най-вероятно говориш за финала 2018 срещу Осака, но наказание на мачбол имаше за обида на странична съдийка и през 2009 когато игра срещу Ким на полуфинал. Налбандиан също беше дисквалифициран в Лондон, след като изрита рекламно пано и то контузи съдия, можеш да прочетеш и интервю на Бекер който е бил като лош пророк за нервното удряне на топката извън игра от страна на Джоко. Фен съм му и смятам, че е най-коректния и забавен играч в тура, но това си беше гаден късмет да тресне съдията в гърлото без игра!
  • 8 Мда

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бнн":

    Освен, че си неграмотен (Убида) си и лъжец ! В цитираният от теб мач Серина беше наказана с предупреждение, а после и с точка. Тази точка беше последната в мача и Уилямс загуби. Нямаше никаква дисквалификация, въпреки отвратителните крясъци и обиди на Серина към съдията. Дори заплаха за убийство ! Сравнени двата случая (на Джокович и на Серина) ясно показват двоен стандарт !