Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 16:27 1 532 0

Ливърпул напусна клубната си база

  • къркби-
  • местене-
  • база-
  • тренировка-
  • ливърпул-
  • клоп-
  • тъга

Английският шампион ще се установи в "Къркби"

Ливърпул напусна клубната си база - 1
Снимка: БГНЕС

Английският шампион Ливърпул напусна легендарната си тренировъчна база "Мелууд", за да се установи в "Къркби" в опит да постави едно ново начало на приемственост между академията и първия тим. Вчера беше последният ден, в който футболисти, треньори и служители бяха в комплекса преди той да бъде затворен.

За последно "мърсисайдци" тренираха в базата в събота преди дербито с Манчестър Сити, завършило 1:1. "Мелууд" бе тренировъчен дом на "червените" в продължение на повече от 60 години.

Базата ще бъде продадена и на нейно място ще бъдат изградени 160 семейни къщи, а новите стопани ще разказват на децата си как на това място някога са тренирали великите Кени Далглиш, Йън Ръш, Стивън Джерард и др.

Шампионите се сбогуваха с дома си подобаващо - с трогателни снимки, които им навяват различни емоции.

"Със смесени емоции съм. Щастлив съм, че отиваме в "Къркби", но съм и много тъжен, че напускаме "Мелууд", каза мениджърът Юрген Клоп пред официалния сайт.

"Странно е. Досега не мислех особено за този момент, но личният ми асистент вече е започнал да мести нещата ми, и кабинетът изглежда все по-празен", добави Клоп.

След паузата за националните отбори Ливърпул започва тренировки в ултрамодерната си нов тренировъчна база "Къркби". 50-милионният комплекс е напълно завършен и готов да приеме Юрген Клоп и футболистите му. В Къркби ще тренират и тимовете от Академията на Ливърпул, като това бе едно от изискванията на самия мениджър на "мърсисайдци".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА