Last news in Fakti

11 Ноември, 2020 05:16 2 932 1

По-слаб отбор ли е Ливърпул без Върджил ван Дайк?

  • ван дайк-
  • контузия-
  • статистика-
  • представяне-
  • липса-
  • ливърпул

Изненадващо, отговорът на този въпрос е "не"

По-слаб отбор ли е Ливърпул без Върджил ван Дайк? - 1
Снимка: БГНЕС

Върджил ван Дайк е определян от почти всички специалисти за най-добрия защитник в света в момента. Холандската стена на Ливърпул получи контузия на 17 октомври в мача с Евертън и оттогава не е стъпвал на терена. Травмата му накара милионите фенове на мърсисайдци, както и Юрген Клоп, да изпитват сериозни притеснения как ще се развиват двубоите без него.

Статистици обаче показаха, че Ливърпул се справя по-добре в защита без Ван Дайк. В последните шест двубоя, в които холандецът е взел участие, Ливърпул е допуснал 13 гола. Това прави средно по почти 2 гола допуснати на мач.

В същото време в 7-те срещи, в които Ливърпул е без Ван Дайк, са допуснати 5 гола. Което прави по по-малко от един гол на мач.

Погледната сухата статистика изглежда, че шампионите на Англия се справят по-добре без холандеца, но от друга страна в един от мачовете бяха допуснати цели 7 гола - срещу Астън Вила при загубата с 2:7.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чирпан

    7 0 Отговор
    И без Ван Дайк пак сме шампиони. YNWA. Red army.