Last news in Fakti

3 Декември, 2020 18:17 1 973 5

Радо Янков: До момента са ми направени над 30 PCR теста

  • янков-
  • сноуборд-
  • подготовка-
  • коронавирус-
  • тестове-
  • pcr

"Лично аз се чувствам добре, здрав съм и се надявам да покажем високи резултати", заяви българският сноубордист

Радо Янков: До момента са ми направени над 30 PCR теста - 1
Снимка: БГНЕС

Сноубордистът в паралелните дисциплини Радослав Янков се надява на силен сезон. Бившият световен шампион признава, че ситуацията е трудна и не са постигнати част от планираните неща. Той разкри, че вече си е направил над 30 PCR теста.

"В трудна ситуация сме. Още през март не успяхме да направим това, което бяхме планирали. Изпуснахме два старта и не можахме да тестваме новата екипировка. Но в последствие през лятото започнахме тренировките месец по-рано. Подготовката на сняг не беше лоша, имахме късмет с добри условия и добро време. Може би вече сме направили около 30 PCR-теста, за да сме сигурни, че всичко е наред. В календара имаме не малко Световни купи през тази година, само две от тях са отложени за момента. Най-големия форум, който предстои, е Световно първенство, което беше планирано в Китай, но от няколко дни стана ясно, че се търси ново място в Европа, за да няма дълги пътувания", заяви Янков на онлайн брифинг.

"Лично аз се чувствам добре, здрав съм и се надявам да покажем високи резултати. Първите два старта са потвърдени на 12 декември в Кортина и в Кареца на 17 декември. Към момента това е сигурно. Заминаваме в неделя. Аз ще пътувам отделно със самолет. Стремим се какви ли не варианти да измислим с треньора ми за по-голяма безопасност. Хубавото е, че ние сме само двама. Когато има по-големи екипи, е по-вероятно да се заразим. Пазим се много. Предстоят доста трудни месеци, ще се наложи да бъдем под постоянна изолация, за да не си провалим сезона", каза Янков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малиии

    6 2 Отговор
    Ми кой ги плаща бе младеж това е годишната пенсия на някоѝ хора а на други заплатата за 6 месеца........
  • 2 Fenasi Kerim

    5 1 Отговор
    Един PCR тест е около 130 лева. Щом на този са му направили над 30 теста, значи на оядените мазни нищоправци в парламента им правят всеки ден по един тест.
  • 3 Asdfg

    1 2 Отговор
    Тоз пък...?!? И за какво се “трошат” пари за такъв като този измислен герой?!?
  • 4 Барбалей

    0 1 Отговор
    3 бона за тестове
  • 5 Е да ти кажа

    1 2 Отговор
    че си абдал ще е малко