Last news in Fakti

6 Януари, 2021 23:57 1 958 2

Ювентус нанесе първа загуба на Милан от началото на сезона

  • ювентус-
  • дибала-
  • милан-
  • киеза-
  • маккени-
  • калабрия

"Бианконерите" спечелиха с 3:1

Шампионът Ювентус спечели с 3:1 при визитата си на Милан в дербито от 16-ия кръг на италианската Серия "А" и нанесе първа загуба на "росонерите" от началото на сезона за първенство, но въпреки това те остават лидери.

Домакините можеше да поведат още в 7-ата минута, но Шчесни спаси удар на Родриго Бертанкур. Федерико Киеза (18) след това даде аванс на гостите след комбинация с Пауло Дибала. Милан увеличи оборотите, а Рафаел Леао на два пъти нямаше късмет с ударите си. Все пак той асистира на Давиде Калабрия (41) за изравнителния гол още преди почивката.

През второто полувреме в 56-ата минута Аарън Рамзи пропусна от чиста позиция, но след това отново Федерико Киеза (62) бе точен след удар от границата на наказателното поле. Десет минути по-късно появилият се в игра като резерва Уестън Маккени пропусна да увеличи аванса на гостите. Той бе изведен от Кристиано Роналдо, но ударът му бе отразен от Донарума. Малко по-късно обаче Уестън Маккени (76) се реваншира след пас на Кулушевски и от близка дистанция сложи точка на спора.

Въпреки загубата Милан остава лидер с 37 точки, след като по-рано днес градският съперник Интер падна от Сампдория с 1:2 в Генуа и остава втори с 36. С успеха си пък „бианконерите“ се изкачиха до четвъртата позиция с 30 точки.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Култиватор

    3 6 Отговор
    Жалък Мухлян на бунището на историята...
  • 2 Фърчило рАДЕВ

    3 0 Отговор
    Не е като в България да си знаем шампиона преди началото на сезона