Last news in Fakti

11 Януари, 2021 16:03 1 689 1

Още една българка е във втория кръг на квалификациите за Australian Open

  • томова-
  • кемпенер-поч-
  • победа-
  • квалификации-
  • australian open

Виктория Томова победи 16-годишната австралийка Шарлът Кемпенер-Поч с 6:4, 6:3 за 74 минути

Още една българка е във втория кръг на квалификациите за Australian Open - 1
Снимка: БГНЕС

Виктория Томова се класира за втория кръг на квалификациите на Australian Open, които се играят в Дубай. Втората ракета на България надделя над участващата с "уайлд кард" 16-годишна австралийка Шарлът Кемпенер-Поч с 6:4, 6:3 за 74 минути.

139-ата в света Томова изостана в началото на мача, но успя да навакса и да обърне развоя в първи сет в своя полза. Тя реализира три пробива и спечели сета. Вторият бе изцяло под нейна диктовка. Българката поведе с 3:1 и спокойно доигра двубоя, печелейки подаванията си.

Така 25-годишната Томова си осигури 35 хиляди австралийски долара и 20 точки за световната ранглиста, а следващата ѝ съперничка ще бъде канадката Ребека Марино, която е 312-ата в класацията на УТА.

Победи на старта на пресявките вчера записаха първата ракета на страната Цветана Пиронкова и Изабелла Шиникова, а Елица Костова отпадна.

Квалификациите за Australian Open при мъжете и жените за пръв път се провеждат извън Австралия. Поради сложната обстановка с пандемията от COVID-19 домакин на пресявките ще е Доха (при мъжете) и Дубай (при жените). Основната схема на надпреварата стартира на 8 февруари в Мелбърн.

Припомняме, че за място в основната схема на турнира са необходими три победи в квалификациите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БРАВО БОКОООО

    0 0 Отговор
    ТАЯ ЩЕ МУ ХАРЕСА НА РАПОНА !