Last news in Fakti

21 Декември, 2012 12:00 3 296 1

Кевин Кийгън: Берба е талисманът на Фулъм

  • кийгън-
  • ливърпул-
  • манчестър юнайтед-
  • голмайстор-
  • талисман
Кевин Кийгън: Берба е талисманът на Фулъм - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Легендата на английския футбол Кевин Кигън се превърна в поредния човек, който сипе суперлативи за българската звезда на Фулъм Димитър Бербатов. Според бившия футболист на Ливърпул ключът към успеха срещу "котиджърс" е именно опазването на българина. 

 

„Нямам търпение да видя Димитър Бербатов в събота. Гледах го преди няколко седмици срещу Нюкасъл. Погледът му върху играта е прекрасен. Той връзва играта на тима си с по едно докосване, бута я напред – той е завършен играч. Бербатов често сменя настроенията си, но притежава много елегантни качества и страхотен футболен интелект. Когато играта му върви, е страхотно да бъде наблюдаван.", заяви Кийгън.
 
"Очевидно беше голяма изненада, когато стана ясно, че Бербатов отива във Фулъм. Но това подхожда на Бербатов – да е основната фигура. В Манчестър Юнайтед той бе просто един от останалите, към края дори не попадаше и в групата. На „Крейвън Котидж“ той е талисманът. Хората изглежда заклеймяват престоя му в Манчестър като провал, но той спечели трофеи, а само преди 18 месеца бе голмайстор на Висшата лига. Като сърцето на атаката, каквато роля играе в момента във Фулъм, той е невероятна придобивка. Ливърпул много добре знае каква заплаха представлява българинът, след като се превърна в негова жертва при загубата от Юнайтед с 2:3 преди няколко години, когато Бербатов вкара и трите гола за „червените дяволи“. Опасността е там, но ако спреш Бербатов, ще спреш и устрема на целия тим”, каза Кийгън в анализ за ESPN.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Той е невероятен талант!Чакаме утре 22.12.12 г.ФУЛЪМ-ЛИВЪРПУЛ!