Last news in Fakti

21 Март, 2021 20:29 2 010 10

Цанко Цветанов: Нямаме никакви очаквания към националния ни тим

  • цветанов-
  • легенда-
  • надежди-
  • очаквания-
  • национален отбор-
  • българия-
  • световно първенство-
  • квалификации

"Би трябвало поне да сме пред Северна Ирландия", заяви легендата

Цанко Цветанов: Нямаме никакви очаквания към националния ни тим - 1
Снимка: БГНЕС

Героят от САЩ '94 - Цанко Цветанов, говори за проблемите на българския футбол. Бившият национал заяви, че няма абсолютно никакви очаквания към представянето на "трикольорите", но все пак се надява на приятна изненада на световните квалификации.

"Да се надяваме, че краят на това ново начало ще бъде по-щастлив. Аз си мисля, че винаги сме стартирали с някакви очаквания, сега в обществото няма такива надежди. Освободени сме и това е един плюс за треньорския щаб и националите", заяви Цанко Цветанов пред БНТ.

"Би трябвало поне да сме пред Северна Ирландия. Шансовете не са големи, но човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Защо да не помечтаем? Ясно е на всички, че нямаме това ниво, но футболът е велик и дава равни шансове."

"Националният отбор по-скоро има селекционер, отколкото треньор. Работата му е да подбере най-добрите. Няма какво да се лъжем - футболът ни е слаб, той е на опашката на Европа. Футболистите също, щом не могат да пробият в Европа, не са достатъчно добри като индивидуалност. Но пък футболът е колективен спорт и колкото и мизерни да изглеждат, имаме някакви шансове."

"Аз мисля, че шансовете ни са в Лигата на нациите, където изпаднахме в по-долна група. Има още една по-надолу, дано и дотам да не стигнем. Тогава ще трябва да бъдем по-взискателни, сега каквото и да спечелим - ще бъде добре дошло."

"Най-големият проблем на нашите футболисти е, че не са достатъчно качествени. Митко (бел. ред.: Димитър Илиев) говори за ново начало... Мите, ти си на 33 години, моето момче. Не знам за новото начало, не съм привърженик на революциите. Лично аз нямам никакви очаквания. Извинете, че така говоря, но националният отбор е следствие. Той няма да доведе до развитие на българския футбол. Например, не е нормално България да играе на този допотопен стадион "Васил Левски". Той е от Втората световна, не го помня и аз откога е", заяви Цветанов.

"В последните години се изгуби любовта към футбола, остана интересът. Чрез футбола задоволяваме лични интереси. Всеки път повтарям, че бившето поколение не направихме достатъчно за развитието на футбола и ДЮШ. В България все още няма методика. Имаме нужда от нов национален стадион, обновяване на базите и нов формат на първенството. В България има много малко треньори, всички са лицензоносители. И ако собственикът се събуди накриво, на другия ден треньорът е уволнен. Затова колегите работят ден за ден, а не в перспектива."

"Споделям нерешени проблеми, които сега трябва да се решават. Като погледнеш, имаме един малък стадион в Разград и една недовършена трибуна на "Герена". Липсата на инвестиции в инфраструктура и кадри е големият проблем на българския футбол. Тук вината е и на държавата. Каквато ни е държавата, такъв ни е и футболът. Ние продължаваме да вървим надолу, не сме се спрели. Затова нямам никакви очаквания", завърши Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оли гьо Френ

    10 3 Отговор
    Като нямате никакви очаквания, не е ли по добре да не участваме в тия квалификации, вместо да се излагаме!

    Коментиран от #9

  • 2 Мим

    8 4 Отговор
    Абе Цанко,поне ни дай малко надежди,а ти нямаме никакв шанс и очаквания,ами тогава какво правим и за какво участваме,да се излагаме ли.Не така ,моля те....0тчайваш ни....
  • 3 Дидо

    9 5 Отговор
    Ей Ганьо , какво си взел да даваш акъл какво да се прави , ти какво направи ...? Васил Левски отговаря на стандартите на Шампионска Лига !!! Само знаете да плюете и да давате акъл ... когато Боби беше в БФС не се изказвахте така ми му лизахте .. нали ! Всички от САЩ 94 се бяхте изпокрили и мълчахте на хранилка там в БФС ! Сега ми се зализал кат селски ерген и ми даваш акъл какъв бил стадиона какви били футболистите .... ми нали вашето поколение управляваше футбола 15г и се изредихте всичко на какви ли не позиции и хранилки там ! Затова сега сме на това дереже !

    Коментиран от #8

  • 4 Кака Мара

    7 1 Отговор
    Ми то и ние нямаме никакви очаквания. Какво съвпадение! Хвърляйте оставки и да ви няма
  • 5 Локо-Сф

    8 0 Отговор
    Човекът назова точно много от проблемите но според мен пропусна най-важният!Кога ще започнат да дават път на младите а не да ми купуват световно неизвестни чужденци на кило заради комисиони?Пирамидата е обърната обратно.

    Коментиран от #7

  • 6 Така де

    3 1 Отговор
    Ма и да имате някакви очаквания, май няма да се оправдаят,... така че карайте без очаквания
  • 7 Е да,де

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Локо-Сф":

    Само дето "младите" нямат качествата даже и на световно неизвестните...
  • 8 Левски 1914

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дидо":

    Не е управлявало тяхното поколение управляват двама трима други дето принудиха Боби да де махне. Не може да си ръководител , а да нямаш право да направиш нищо.
  • 9 антрашпиц

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Оли гьо Френ":

    Ама аз примерно, нямам очаквания за нищо още преди 15 години, и да ти кажааа,не се надявам за нищо за още 15 години напред....
  • 10 ТЪП НАРОД

    1 0 Отговор
    а бре хора.....какво го плюете Цанко...ок по-остро се изказва,но не го прави щото злобее,а защото му е болно....както и на всички нас...и това му е начина да си излее душата....ама това не значи че не е прав...кажете какво е грешното в коментара му...абсолютно НИЩО....като най-точно е последно изречение...:" Каквато е държавата,такъв е и футбола...."...повече какво да се говори...