Last news in Fakti

22 Март, 2021 20:57 1 917 7

Пиронкова започна с трудна победа в Маями

  • пиронкова-
  • макнали-
  • победа-
  • трудност

Българската тенисистка победи Катрин Макнали със 7:6;7:6

Пиронкова започна с трудна победа в Маями - 1
Снимка: БГНЕС

Цветана Пиронкова започна участието си на тенис турнира в Маями с трудна победа с 2:0 (7:6, 7:6) в квалификациите над американката Катрин Макнали. 119-ата представителка на домакините оказа сериозен отпор на 131-ата в света пловдивчанка и се бореше до последно.

Първият сет започна с пробив за Макнали, но българската успя да я обърне с два за 4:2. Последваха два последователни пробива за американката, която поведе с 6:5 в края на сета, но при следващия гейм Пиронкова също направи пробив (6:6) и стигна до тайбрек, който спечели със 7:0.

Вторият сет мина само с два пробива - за американката при 2:3 и за Пиронкова при 3:5. Българката имаше сериозни проблеми в края, но се добра до тайбрек, спасявайки два сет пойнта на съперничката си за 6:6. Пиронкова отново показа, че е по-стабилна в решаващите разигравания и спечели тайбрека със 7:4.

Мачът беше първи за Пиронкова от началото на февруари, когато отпадна от Australian Open от Су-Вей Сие (5:7, 2:6), а следващият ѝ двубой в Маями ще бъде победителката от срещата Мартина Тревизан и Олга Говорцова.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Q2z

    5 1 Отговор
    Успех.
  • 2 Дълбоко виждащ

    4 0 Отговор
    Тия са трудни противници и психиката им е по идиотска на англосаксонците!!по лесно е да играеш със силен на книга ,от колкото с неизвестен и уж ...аутсайдер! Предварително не бива да се подценява и най неврачния англсаксонец!!

    Коментиран от #4

  • 3 нашия

    5 0 Отговор
    тия със сигурност не са гледали мача щом според тях победата е била"трудна'......победата беше възможно най-удулжена тренировка без да се стига до три сета...много точно режисирана от Цвети....абе разбирачи са тия пишещите...няма кво
  • 4 нашия

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дълбоко виждащ":

    между другото тая американката не е случайна някаква....
  • 5 Мимч

    2 1 Отговор
    Ами дано си подобри играта още малко в следващите срещи и ще стане 99 та...
  • 6 стих

    0 0 Отговор
    Желая на Цвети нови успехи!
  • 7 Лейко

    0 0 Отговор
    На нея все и е трудно... Ще я видим малко по-нататък.