Last news in Fakti

29 Март, 2021 15:56 2 376 0

Лапорта започна чистка в Барселона

  • барселона-
  • чистка-
  • уволнения-
  • изпълнителен директор-
  • лапорта

Новият президент на каталунците освободи Албер Солер, който до този момент отговаряше за отношенията с официалните институции, както и Рома Гомес Понти

Лапорта започна чистка в Барселона - 1
Снимка: БГНЕС

Новият президент на Барселона Жоан Лапорта е взел първите си конкретни решения свързани с оперативното управление на клуба, съобщава “АС” днес. Той ще освободи Албер Солер, който до този момент отговаряше за отношенията с официалните институции, както и Рома Гомес Понти, който до момента бе ръководител на правната служба на клуба и също е част от разследването по делото “Барсагейт”, по което трябваше да дава официални показания.

Изненадващо на този етап остава решението за изпълнителния директор Оскар Грау, който на този етап ще запази поста си. Грау, именно заедно с Понти и бившият президент Хосе Мария Бартомеу бяха арестувани преди няколко седмици във връзка с обвинения, че са наели специална фирма, която да работи публично по изчистването на публичния им имидж и в същото време да очерня някои от най-емблематични играчи на клуба - Лионел Меси, Жерар Пике и Чави.

Изданието допълва, че все пак напускането на Грау е единствено въпрос на време, но вероятно ще се случи едва през лятото. Спряганият за сигурен негов заместник Феран Ревертер на този етап също ще започне работа в клуба и най-вероятно през лятото ще поеме официално новата си позиция.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА