Last news in Fakti

23 Януари, 2013 12:45 3 252 0

Иван Иванов: Дано да видя Миланов и Бодуров в Партизан

  • партизан-
  • иванов-
  • бодуров-
  • миланов-
  • трансфер
Иван Иванов: Дано да видя Миланов и Бодуров в Партизан - 1
Снимка: БГНЕС

 

"Искам Николай Бодуров и Георги Миланов в Партизан Белград", обяви българският национален защитник Иван Иванов, който бе избран от феновете на сръбския гранд за най-добър през сезона, предаде БГНЕС.

Запитан дали иска да играе рамо до рамо с Николай Бодуров в Партизан, Иванов отговори пред официалния сайт на сръбския гранд: "Да, искам да играя рамо до рамо с него, защото ние двамата започнахме заедно кариерите си и сме играли във всички национални гарнитури на България, а сега сме в първия тим на родината ми. Познаваме се отлично, допълваме се един друг, защото той е хитър, бърз, силен характер и голям боец".

Иванов бе помолен и да спомене още някой българин, който би искал да види с екипа на Партизан. "Георги Миланов от Литекс, той е феноменален играч! За съжаление, той много скоро ще отиде в някой от най-големите европейските клубове и няма шанс да играем заедно в един тим. Той е комбинация между Саша Илич и Лазар Маркович, само му липсва малко опит. Когато обаче добие такъв, той ще стане футболист от световна класа", завърши Иван Иванов.

Българинът продължи: "Наистина имах страхотен сезон, както в Партизан, така и в националния отбор на България. Аз обаче мисля искрено, че Георги Миланов заслужаваше да стане първи в анкетата за Футболист на годината на България, защото е уникален играч и аз му желая, колкото се може по-бързо да премине в някой голям клуб". Иван Иванов добави още, че не е изненадан, че бележи толкова попадения в сръбския тим, защото това му се е отдавало през цялата му кариера.

Иванов спечели първото място с 34% от всички гласове или точно 2 156 гласа в анкетата на официалния сайт на "гробарите". Българинът пък днес получи плакет по случай избирането си за номер 1, връчен му от спортния директор на клуба Любиша Тумбакович. "Няма нищо по-хубаво от това за един играч да бъде избран от феновете за най-добър през сезона, особено щом е чужденец. Между другото, аз не се усещам тук като чужденец, защото свикнах толкова много в Партизан и Белград, че се чувствам прекрасно. Всички ние играем футбол, заради феновете, а когато усетиш положителните емоции към теб от трибуните, то тогава получаваш допълнителна енергия и искам да се отблагодариш на феновете с играта си", каза още бившият играч на ЦСКА.

Националът ни коментира и слуховете за свой трансфер в друг по-голям клуб: "Това ще се случи само, ако дойде сериозна оферта към Партизани и то само от западен клуб. Изтокът вече не ме влече, тъй като вече бях в Русия, там получавах повече пари, но не се чувствах добре. Просто не ми харесваше средата, в която живеех и играех, така че веднага приех офертата на Патизан, въпреки че ме искаха още четири клуба. Аз знаех доста неща за Партизан, преди да дойда тук. Сега се усещам като у дома в Белград. Не съм вярвал обаче, че ще е толкова хубаво. По принцип съм готов да остана до края на кариерата си, ако клубът ме иска, това не е проблем за мен. Имаше някои оферти сега, но нито една не ми хареса. Имах щастието да не пропускам много от нашите мачове, опазих се от травми, така че всичко е добре тук".

Българският национал бе попитан и за случая, в който почина неговата майка, а той пожела да остане да изиграе мача си с Партизан, преди да се прибере у нас за погребението й. "Винаги бих постъпил така, въпреки че аз си знам какво означаваше майка ми за мен, тъй като тя ми помагаше във всеки един момент, още от самото начало. Говореше ми да бъда себе си, да правя това, което обичам най-много и ми даваше винаги своята цяла подкрепа да успея в живота. В онзи момент си помислих какво би ми казала тя, както би искала тя и тогава бях сигурен, че тя щеше да ме посъветва първо да изиграя мача си. Баща ми и брат ми подкрепиха това мое решение, което означаваше много за мен. Аз сега ще се трудя да помогна на баща ми, който изпадна в депресия след смъртта на мама. Опитвам се да го утеша, но ние трябва да продължим напред. Така трябва...".

"Когато бях малък обичах английската футболна лига, а клубът от Англия, който подкрепям, е Манчестър Юнайтед. Харесва ми при англичаните, че уважават традициите и мисля, че всеки, който поне малко разбира от футбол, харесва английската лига. Мисля, че може да прозвучи нескромно, но аз имам качествата да играя във Висшата лига, въпреки че може би ми е малко късничко за това. Смятам, че най-много обаче ще ми подхожда италианският футбол", разказа накрая централният защитник на Партизан.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА