Last news in Fakti

10 Май, 2021 17:27 3 344 5

Македонски гранд изпадна за първи път в историята си

  • вардар скопие-
  • изпадане-
  • история-
  • шампион-
  • лига европа

Вардар Скопие заема предпоследното място в класирането с 31 точки, на четири зад Ренова (Тетово), който е на 10-а позиция

Македонски гранд изпадна за първи път в историята си - 1
Снимка: fkvardar.mk

Футболният гранд на Северна Македония Вардар (Скопие) за първи път в историята си изпадна от футболния елит. Това стана факт след поражението с 0:1 като гост на Струга в мач от 32 кръг.

Така един кръг преди края Вардар заема предпоследното място в класирането с 31 точки, на четири зад Ренова (Тетово), който е на 10-а позиция. Грандът от Скопие е 11-кратен шампион на страната и има спечелени пет национални купи. През сезон 2017/18 дори игра в групите на Лига Европа.

През 2011 г. Вардар също завърши сред изпадащите в първенството на страната, но тогава оцеля в елита по административен път, след като се обедини с Миравци.

Този път такава схема не се задава и грандът от Скопие ще трябва да играе във втора дивизия, където ще има за компания последния в класирането Беласица (Струмица), който е с актив от 17 точки и отдавна загуби шансове за спасение.

Сигурен шампион на Северна Македония е Шкендия, който има аванс от 16 точки пред гарантиралия си второто място Шкупи. В последния Струга и Македония Гьорче Петров ще водят задочен спор за третата позиция и място в евротурнирите. Струга гостува на Силекс, а Македония Гьорче Петров ще играе с Вардар.

Другата интрига е свързана с участниците в баражите за оцеляване. Осмият Академия Пандев (Струмица), деветият Силекс (Кратово) и десетият Ренова са разделени от три точки. Един от тях ще оцелее в първа дивизия, а останалите два тима ще се борят да запазят елитния си статут. Академия Пандев играе с Борец (Велес), а Ренова приема Работнички (Скопие).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гешев

    4 1 Отговор
    От как изгониха спонсорът им -руският милиционер и перач на пари Самсоненко, Вардар последва пътя на Груевски.

    Коментиран от #3

  • 2 Уефскар

    1 2 Отговор
    Никога не е късно да станеш за резил :)))
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 АлМак от Мелмак

    1 0 Отговор
    Падението тръгва от колективната игра. По футбола можеш да съдиш за развитието в държавата. Задружните албанци бавно, но безкомпромисно завладяват живота в страната.
  • 5 Биби Кинг

    0 0 Отговор
    Команезам и простотиа у таа Зайковина! Бойковина сме ка некав земен рай деа(Од каде ли сме го префатили тоа клишев израс?).