Last news in Fakti

13 Май, 2021 00:29 3 105 1

Арсенал спря устрема на Челси

  • арсенал-
  • челси-
  • var-
  • засада-
  • грешка-
  • жоржиньо-
  • смит-роу

"Артилеристите" победиха градския си съперник с 1:0

Арсенал спря устрема на Челси - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал излъга летящия напоследък Челси и го победи с 1:0 насред "Стамфорд Бридж" в 36-ия кръг от Висшата лига. Точен за "топчиите" бе Емил Смит-Роу в 16-ата минута на двубоя. Но попадение падна след безумна грешка на Жоржиньо.

В двубоя Челси бе по-активният отбор на терена и създаде доста положения за гол, но така и не успя да реализира. Жоржиньо от домакините обаче сбърка фатално в 16-ата минута. Тогава той върна една топка към вратаря Кепа наизуст, без да гледа позицията на стража. Той успя да я избие точно преди тя да влезе във вратата му. Там обаче Обамеянг я догони и подаде към нахлуващия Емил Смит-Роу, който нямаше проблем да вкара.

През втората част Челси се хвърли да изравнява. Тимът на Томас Тухел успя да вкара топката в мрежата. След изпълнение на корнер, играч на Челси продължи с глава към Кристиан Пулишич, който вкара, но бе в засада.

А в самия край на мача Челси създаде уникален шанс за гол. След центриране Курт Зума стреля с глава, но топката се отклони от напречната греда. Тя бе догонена от резервата Оливие Жиру. Французинът стреля моментално от воле, но отново топката се отби от напречната греда.

Така в класирането Арсенал събра 55 точки на осмото място. Тимът има една по-малко от Тотнъм и две по-малко от Ливърпул. Но "шпорите" имат мач по-малко от "топчиите", а Юрген Клоп и компания са с две срещи по-малко. Челси остава в Топ 4 с 64 точки.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛИСТА

    1 0 Отговор
    БАЦЕ КВИ ТОЧКИ БЕ ,ЧЕЛСИ ВЕЧЕ МИСЛЯТ ЗА ФИНАЛА В ШЛ НА 29ТИ