Last news in Fakti

13 Май, 2021 23:44 1 826 0

Борусия Дортмунд вдигна за пети път Купата на Германия

  • борусия дортмунд-
  • рб лайпциг-
  • холанд-
  • санчо-
  • олмо-
  • финал-
  • купа на германия

На финала "жълто-черните" победиха РБ Лайпциг с 4:1

Борусия Дортмунд вдигна за пети път Купата на Германия - 1
Снимка: БГНЕС

Борусия Дортмунд е новият носител на Купата на Германия. Тимът спечели отличието за пети път в историята след успех във финала с убедителното 4:1 над РБ Лайпицг. По два гола за успеха вкараха Джейдън Санчо голямата звезда Ерлинг Холанд. Дани Олмо върна едно попадение след почивката, но то не бе достатъчно и така Юлиан Нагелсман, който напуска тима в посока Байерн след края на сезона, не успя да спечели трофей.

Двубоят на Олимпийския стадион в Берлин стартира много силно за Борусия. Още в петата минута след блестяща контраатака на "жълто-черните" Марко Ройс прати топката към Холанд. Норвежецът намери Махмуд Дахуд, който предостави кълбото на Санчо, а англичанинът с прекрасен удар вкара.

В 28-ата минута Ройс изведе Холанд, който напредна и тръгна уверено към вратата. Упамекано се опита да го спре, но звездата се оказа прекалено силен и мощен. Той успя да запази баланс и да прати топката в мрежата.

Контрааките на Дортмунд продължиха да бъдат взривоопасни. В самия край на първото полувреме се стигна до нов гол. Ройс бе изведен зад защитата и напредна. Той чукна топката към Санчо. Английският национал финтира бранител на съперника, преди да увеличи аванса на Борусия. Страничният съдия вдигна засада, но след разглеждане с VAR попадението бе признато.

През втората част РБ Лайпциг се отърси от шока и изравни играта. Но стигна само до едно попадение. В 71-ата минута Дани Олмо се възползва по чудесен начин от пас на Нкунку и реализира за 1:3. Точка на спора сложи Холанд, който вкара след подаване на Санчо в 87-ата минута и подпечата петата Купа на Германия за Дортмунд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА