Last news in Fakti

15 Май, 2021 10:33 1 975 0

Феновете на Астана изненадаха приятно Мъри Стоилов

  • астана-
  • стоилов-
  • изненада-
  • транспарант-
  • благодарност-
  • треньор

Запалянковците разпънаха транспарант с лика на българския специалист

Феновете на Астана изненадаха приятно Мъри Стоилов - 1
Снимка: БГНЕС

Феновете на Астана за пореден път демонстрираха любовта си към Станимир Стоилов, който им донесе безброй радостни мигове при успешния си престой в клуба. В домакинството на Жетису, спечелено с 1:0, в мач от първенството на Казахстан агитката на гранда разпъна специален транспарант с лика на Мъри и надпис "Шеф" (б.р. - така феновете на Астана се обръщат към уважавания от тях българин).

Така местните запалянковци за пореден път демонстрираха обичта си към Стоилов, с когото Астана пожъна големи успехи. Мъри изведе тима до четири шампионски титли, класира го в групите на Шампионската лига през сезон 2015/16, след което и в групите на Лига Европа (сезон 2017/2018).

След фурора Стоилов застана начело на националния отбор на Казахстан (в началото на 2018 г.), който води до януари 2019 г., а сега е без отбор.

Припомняме, че след раздялата на Астана с Мъри, феновете на клуба неколкократно са подканвали ръководството на клуба да го върне на работа, изтъквайки, че той постигна исторически успехи начело на отбора и никой друг треньор не е в състояние да повтори постиженията му.

В момента начело на Астана е легендата на Спартак (Москва) Андрей Тихонов. Тимът оглавява класирането в Казахстан с 29 точки след 11-ия кръг (9 победи и 2 равенства).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА