Last news in Fakti

31 Май, 2021 09:47 1 353 5

Копа Америка остана без домакин само две седмици преди старта на турнира

  • конмебол-
  • копа америка-
  • домакинство-
  • коронавирус-
  • аржентина-
  • решение

Отнеха домакинството на Аржентина

Копа Америка остана без домакин само две седмици преди старта на турнира - 1
Снимка: БГНЕС

Футболната конфедерация на Южна Америка (КОНМЕБОЛ) изненадващо обяви, че Аржентина повече няма да бъде домакин на предстоящото издание на Копа Америка (13 юни – 10 юли).

Само преди броени дни КОНМЕБОЛ обяви, че има постигнато съгласие за условията, при които аржентинската държава изцяло ще приеме турнира, след като Колумбия беше лишена от съдомакинството си заради несигурната обстановка в страната. Това трябваше да е първото издание на Копа Америка в 105-годишната ѝ история, което се провежда на територията на две държави. КОНМЕБОЛ не разкри причините за лишаването на Аржентина от домакинството, но в страната се наблюдава сериозен ръст на заразените с COVID-19 в последно време. Заради това правителството наложи нов стриктен локдаун.

"Анализираме офертите от другите държави, които са проявили интерес да приемат континенталния шампионат на Южна Америка“, обявиха от футболната централа.

Ръководителите на КОНМЕБОЛ днес трябва да се срещнат, за да решат какви ще са следващите им стъпки за турнира, който трябваше да се проведе през 2020 г., но беше отложен заради пандемията от коронавирус.

Преди седмица генералният секретар на КОНМЕБОЛ Гонсало Белосо обяви, че се водят преговори с Чили относно възможността да приеме част от мачовете от Копа Америка.

Футболната конфедерация на Южна Америка няма желание за второ отлагане на шампионата, който има изключително важно финансово значение за организацията. Последното издание на Копа Америка, което се проведе в Бразилия през 2019 г., донесе приходи от 118 милиона долара.

Всички 10 участници на Копа Америка през тази година трябва да получат по 4 милиона долара, а шампионът ще получи допълнителни 10 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ваксиниран = СТЕРИЛЕН

    1 0 Отговор
    Фалити, фалити и пак ФАЛИТИ се целят. Затова се удря в последния момент (и търговците ги удариха малко преди декември). На есен пак ще ударят! ;)
  • 2 Псевдоним

    0 0 Отговор
    Много вероятно е да правят сечено заради провеждането на по-платежоспособното европейско първенство. Копа Америка е най-старият футболен национален турнир, но парите и схемите развалят и най-хубавата традиция.
  • 3 цербер

    0 0 Отговор
    Да идат в Боливия или в Перу.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.