Last news in Fakti

7 Юни, 2021 17:56 1 127 0

Хендерсън вдигна кръвното на националния селекционер на Англия

  • хендерсън-
  • англия-
  • румъния-
  • контрола-
  • дузпа-
  • изпускане-
  • решение-
  • саутгейт

Гарет Саутгейт бе бесен, след като капитанът на Ливърпул самоволно реши да изпълни дузпа срещу Румъния, която пропусна

Хендерсън вдигна кръвното на националния селекционер на Англия - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт разкритикува резервата Джордан Хендерсън за самоволното му решение да изпълни дузпа, която пропусна при победата над Румъния с 1:0 в контрола. Капитанът на Ливърпул се завърна в игра за първи път от февруари след лечение на контузия. Той се появи на терена през второто полувреме. Англичаните поведоха след точно изпълнена дузпа от Маркъс Рашфорд, а в 78-а минута реферът отсъди втори 11-метров наказателен удар за Англия, който според списъка трябваше да изпълни Доминик Калвърт-Люин. Джордън Хендерсън обаче пое отговорността и пропусна, с което си навлече гнева на Саутгейт.

"Маркъс Рашфорд трябваше да бие дузпите, а втори изпълнител - Джеймс Уорд-Праус. И двамата не бяха на терена в този момент и очаквахме Доминик Калвърт-Люин да изпълни дузпата и Хендо трябваше да го остави той да я бие", коментира Саутгейт.

"Исках да отбележа завръщането си с гол, но вратарят направи много добро спасяване", обясни ситуацията Хендерсън.

Саутгейт все още не е решил дали да заложи на Джак Грийлиш в титулярния състав в първия мач от Евро 2020 срещу Хърватия на "Уембли" в неделя. "Имаме доста опции в предни позиции. Грийлиш се представи добре срещу Румъния, спечели дузпа. През първото полувреме нямаше скорост в играта ни. Не си подавахме топката и не пресирахме достатъчно. През второто заиграхме 4-3-3 и нещата се подобриха", каза Саутгейт.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА