Last news in Fakti

14 Октомври, 2021 15:45 1 513 4

Диагностицираха играч на английския Борнемут с Ходжкинов лимфом

  • борнемут-
  • уелс-
  • дейвид брукс

Това е причината, за да отпадне от националния отбор на Уелс преди няколко дни

Диагностицираха играч на английския Борнемут с Ходжкинов лимфом - 1
Снимка: БГНЕС

24-годишният уелски национал - Дейвид Брукс, официално обяви неприятната новина, че е диагностициран с рак, научихме от Sky Sports.

Преди няколко дни той бе освободен от тима на „драконите“, за да му бъдат направени изследвания, а лекарите установили, че страда от Ходжкинов лимфом във втори стадии.

Играчът на английския Борнемут потвърди, че започва лечение от идната седмица, но изрази надежда, че ще се възстанови бързо, за да може отново да се завърне на футболното игрище.

Въпреки шокът за мен и моето семейство, прогнозата е позитивна и аз съм уверен, че ще се излекувам напълно и ще се върна в игра възможно най-скоро“, написа той в социалните мрежи.

Ходжкиновият лимфом е вид раково заболяване, което засяга имунната система на човек и обичайно се среща при младежи между 20-30 години или при възрастни над 70. Съвременната медицина обаче дава голям шанс за успех в лечението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Freedom Fighter

    1 1 Отговор
    Кви младежи между 20 и 30 години бре.
  • 2 Успех

    1 0 Отговор
    до пълна победа !
  • 3 kirasirav

    0 0 Отговор
    В България мисля са 50 човека с този рак. Познавах един, лекуваше се, разни химиотерапии изкара, но диети не спазваше, пафкаше си цигарите, пиеше по кило ракия, че и по повече ако е хубава компанията и т.н.
    Беше си добре, но в един момент се влоши рязко, не си обърна внимание и почина.

    Коментиран от #4

  • 4 Пепи

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "kirasirav":

    Ако е от Бобов дол и аз гопознавам. Беше смел човек.