Last news in Fakti

17 Януари, 2022 18:00 1 609 5

14-годишен нападател чупи рекорди в САЩ

  • аксел кей-
  • реал солт лейк-
  • mls

Младежът с африкански корени е определян за бъдещето на американския спорт

14 години и 15 дни - това е възрастта на младия нападател Аксел Кей, когато подписва първия си професионален договор с клуба от MLS Реал Солт Лейк. По този начин той се превърна в най-младия професионален футболист в историята на САЩ.

Хлапето е родено в Кот Д'Ивоар през 2007 г., а със семейството си се мести в Бразилия няколко години по-късно, за да може баща му да заиграе футбол на свой ред. През 2017 г. те се местят в Сан Диего, а невръстният Аксел е записан в школата на ЛА Галакси. 3 години по-късно скаутите на Солт Лейк забелязват таланта му да бележи голове и убеждават близките му да се преместят в града. Същата година той записва дебют за втория тим, като така на 13 години и 8 месеца той чупи първия си рекорд, а именно на най-младия спортист в историята на отборните дисциплини в САЩ.

Президентът на клуба смята, че Кей държи бъдещето на футбола в Америка в собствениците си ръце, че дори прогнозира, че през следващия сезон ще се превърне в голмайстор на шампионата. Предстои да видим дали това ще стане факт.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АПАРТЕЙД

    6 1 Отговор
    А нещо по химия физика някой с африкански корени няма ли да измисли?
  • 2 14 годишен ГМО и пластмаса

    4 1 Отговор
    Изкусвеняците в храната дават сила на този който ги яде , само че животът им е кратък.
  • 3 Като го гледам. ...

    2 1 Отговор
    Смърка дрога. ...

    Коментиран от #4

  • 4 АПАРТЕЙД

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Като го гледам. ...":

    В Африка имат едни лоши навици да си душат пръстите като преди това са се пипали по... нали се сещаш.
  • 5 Любо

    4 1 Отговор
    Негрите превзеха америка ,