Last news in Fakti

21 Януари, 2022 18:30 1 718 0

Жребият за Купата на краля срещна големите фаворити още на 1/4-финалите

  • купа на краля-
  • реал мадрид-
  • атлетик билбао

Това вещае някои интересни изненади в решителната фаза от турнира

Жребият за Купата на краля срещна големите фаворити още на 1/4-финалите - 1
Снимка: БГНЕС

Купата на краля през настоящия сезон се очертава да е доста изненадваща, защото една голяма част от фаворитите се простиха с турнира още в ранните кръгове, а на 1/4-финалите жребия събра два от най-титулуваните тимове в състезанието един срещу друг.

Атлетик Билбао и Реал Мадрид без съмнение е гвоздеят на програмата. Причината е, че помежду си те са спечелили общо 42 пъти Купата, а към днешна дата „баските“ имат с 4 повече от „кралския клуб“.

Билбао драматично отстрани Барселона в предходния кръг след продължения, докато Реал трябваше да прави пълен обрат с човек по-малко във втората част на продълженията срещу Елче.

В другите срещи Реал Сосиедад ще мери сили с Реал Бетис, Валенсия ще посрещне Кадис, а Райо Валекано ще се опита да преодолее Майорка.

Жребият гарантира, че ще имаме сериозни изненади на полуфиналите, защото за част от клубовете не е обичайно да играят в толкова късен етап от един от най-престижните турнири в Испания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА