Last news in Fakti

23 Януари, 2022 19:15 622 0

Наполи отново докосва върха в Серия А след бой над слабаци

  • наполи-
  • салернитана

Салернитана дори трябваше да играе с човек по-малко през половината мач

Наполи отново докосва върха в Серия А след бой над слабаци - 1
Снимка: БГНЕС

Наполи отново тръгна в правилната посока и вече е само на 4 точки от върха в Серия А, макар и с мач повече от Интер и Милан. Тимът успя да победи с 4:1 скромния тим на Салернитана.

Успехът обаче не дойде толкова безпроблемно, колкото можеше да се предполага, защото срещата бе доста оспорвана, до момента в който „водните кончета“ не останаха с човек по-малко в 51'.

Фредерик Фесели получи втори жълт картон за игра с ръка в собственото си наказателното поле, а още по-лошото за десния бранител бе фактът, че именно той направи двете дузпи в маза за „партенопеите“, като и в двата случая си заслужи официалното предупреждение.

Дрийс Мертенс и Лоренцо Инсинйе вкараха дузпите, като тази на италианеца се оказа и неговия гол №115 за клуба. Така той изравни постижението на вечния Диего Армандо Марадона, за да поделят третото място във вечните голмайстори за тима. Първи е белгиецът със 144, а след него се нарежда Марек Хамшик с неговите 121 гола.

Междувременно Жуан и Рахмани бяха другите голмайстори за домакините, а Бонацоли вкара за 1:1 през първата част без да осъзнава, че в това ще се окаже почетно попадение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА