Last news in Fakti

16 Септември, 2022 17:33 824 3

Венци Стефанов отново се жалва за липсата на ограничаващи правила за чужденците в родния футбол

  • венци стефанов-
  • славия-
  • бфс

Босът на Славия коментира загубата с 8:0 от Панатинайкос в младежката Шампионска лига

Венци Стефанов отново се жалва за липсата на ограничаващи правила за чужденците в родния футбол - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Славия - Венци Стефанов, за пореден път алармира за липсата на строг регламент срещу използването на чуждестранни футболисти у нас, след като снощи младежката формация на „белите“ загуби с внушителното 8:0 от юношите на Панатинайкос в малкия еквивалент на Шампионската лига.

Няколко пъти казвам на Боби Михайлов и на другите важни кадри от БФС, че всички отбори, които имат повече от четирима чужденци, трябва да плащат данък „клуб“ и парите да се дават на отбори, поощряващи младите. Но никой не ме чува. Глас в пустиня“, каза Стефанов пред родния таблоид „Блиц“.

Той посочи разликите с гръцкия тим, където има редица момчета на по 21 години с международен опит и дори такива, които струват милиони на трансферния пазар. У нас обаче младите таланти почти не получават шансове за изяви в елитните тимове, а са принудени да играят по долните нива.

Венцислав Стефанов даде още пример с местния отбор на малкото селце Войнеговци - Въстаник 26. Там той твърди, че играят „двама чернокожи“, за да подкрепи тезата си, че дори на аматьорско ниво биват предпочитани чужденци за сметка на местни момчета.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 СЗО

    2 6 Отговор
    В държавите, които имат добър футбол, няма ограничения за чужденци (за добро или лошо). Ако искаш да правиш добър футбол, не можеш да си позволиш да налагаш излишни ограничения, каквито няма в другите държави.
  • 3 кУмУнист

    5 2 Отговор
    Виждаме ти отборчетата само от българи какво правят, особенно ония дето го хвалиш цял месец, а те ги размазаха с 8 гола. Венци иска да не играят тук чужденци, но той да можа да продава българи в чужбина. Вече няма никаква спортна дисциплина нито в семействата, нито в училищата, децата ни са погълнати от телефони, цигари, наркотици и чалга, освен това са затлъстели и изнежени, за това почти нямаме спортисти на европейско ниво. То дори там където имаме успехи, като щанги, бокс, борба са или натурилизирани, или поне един от родителите им е чужденец. Не чужденците са виновни за неуспехите ни в спорта, а мързеливите спортисти, родителите непукисти и държавата, общо взето цялото ни общество.