Last news in Fakti

17 Септември, 2022 21:28 1 761 0

Сон смълча критиците си с хеттрик в голов спектакъл на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“

  • тотнъм-
  • лестър сити-
  • хьон-мин сон

Кореецът дори влезе от резервната скамейка, за да блесне

Сон смълча критиците си с хеттрик в голов спектакъл на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ - 1
Снимка: БГНЕС

Тотнъм разби Лестър Сити с 6:2 в един привидно равностоен мач през първото полувреме в Лондон.

Кореецът Хьон-мин Сон обра овациите след края на мача, защото бе оставен резерва, влезе в игра в 59' на мястото на Ришарлисон и след това предложи своята магия на феновете по трибуните, вкарвайки хеттрик.

Преди това Юри Тилеманс откри резултата от дузпа в 6', макар преди това ударът му да бе спасен от Уго Лорис, но французинът бе напуснал гол линията си преди изстрела в нарушение на правилата. Повторението донесе успех на белгийския плеймейкър.

Хари Кейн изравни резултата след центриране на Деян Кулушевски и същото упражнение бе повторено от Ерик Дайър, но след високо подаване на Иван Перишич.

Резултатът бе изравнен от Джеймс Мадисън в 41' след едно от най-красивите изпълнения през уикенда. Той стреля без забавяне с параболичен удар след подаването на Тимоти Кастан и прехвърли разтегналия се Лорис.

Веднага след паузата Родриго Бентанкур се пребори с Вилфред Ндиди в центъра на терена, напредна и стреля точно за 3:2.

Победата на Тотнъм означава, че отборът застига Манчестър Сити на върха в класирането със 17 точки и изпреварва градския си съперник - Арсенал, преди мача му срещу Брентфорд в неделя. А в следващия кръг ще гледаме пряко съревнование между „шпорите“ и „артилеристите“ на „Емиратс“.

Лестър Сити междувременно остава закован за дъното на таблицата с една-едиснтвена точка, въпреки десетте отбелязани гола от тима на Брендън Роджърс. Изглежда, че паузата за националните отбори може да е само от полза за „лисиците“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА