Last news in Fakti

18 Септември, 2022 23:50 1 248 2

Наполи нанесе първа загуба на Милан от януари насам

  • милан-
  • наполи

„Партенопеите“ дори оглавиха класирането току преди паузата за националните отбори

Наполи нанесе първа загуба на Милан от януари насам - 1
Снимка: БГНЕС

Милан отстъпи с 1:2 на Наполи и така инкасира първо поражение от 17 януари 2022 г. насам. Това са цели 8 месеца по-късно.

Матео Политано откри резултата от дузпа, отсъдена за нарушение на Сержиньо Дест, което трябваше да бъде прегледано от ВАР, за да бъде забелязани от съдиите. Политано пък вкара за 4 път в кариерата си срещу „нерадзурите“, превръщайки ги в любимия си опонент.

Оливие Жиру също навлезе в интересна серия, а именно три поредни мача с попадение. Той не бе правил това от 2020 г. насам, когато все още носеше екипа на Челси. Французинът завърши с класа след центриране по земя на Тео Ернандез.

Джовани Симеоне обаче отново бе герой за „партенопеите“ с гола си в 78', след като се бе появил в игра от резервната скамейка. Аржентинецът намери начин, за да преодолее Майк Менян със страхотен нюх към гола.

С тези три точки Наполи оглавява класирането, изравнявайки се на върха с Аталанта, като това са единствените два отбора без поражение от старта на кампанията.

Междувременно в един и същи кръг видяхме загуби от Интер, Ювентус, Рома и Милан. Това се случва за пръв път от 13 февруари 1955 г. насам, по данни на Opta.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ицо

    2 0 Отговор
    Към автора - нерадзурите наричат отбора на Интер. Милан са росонерите.