Last news in Fakti

25 Септември, 2022 12:45 805 1

Австралиецът Джак Милър спечели Гран При на Япония в клас Moto GP

  • австралиецът-
  • джак милър-
  • мотоциклетизъм

Световният шампион Фабио Куартараро завърши състезанието на осмото място

Джак Милър спечели Гран При на Япония в клас MotoGP от Световния шампионат по мотоциклетизъм. Австралиецът стартира седми на „Мотеги“, но още в първите обиколки успя да стигне до челото, предава БТА.

Пилотът на „Дукати“ направи силен първи тур, в който се изкачи до третото място, след което последователно изпревари Брад Биндър и Хорхе Мартин в спирането на 11-я завой в съответно втората и третата обиколки. След това Милър бе повече от убедителен и не остави шансове на конкуренцията.

На финала той завърши на цели 3.4 секунди пред бъдещия си съотборник в „КТМ“ Биндър, който в началото на последния тур успя да изпревари Мартин в битката за второто място. Топ 5 допълниха тръгналият първи Марк Маркес и вторият пилот на „КТМ“ Мигел Оливейра.

Световният шампион Фабио Куартараро завърши състезанието на осмото място, но въпреки това французинът прибави цели 8 пункта към своя аванс в битката за титлата с Франческо Баная, след като италианецът регистрира своето пето отпадане за сезона.

До края на сезона в MotoGP остават само четири състезания, а преди тях Куартараро има преднина от 18 точки пред Баная и от 25 пред Алейш Еспаргаро. Следващата неделя е надпреварата за Гран При на Тайланд.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МВР БУКВАЛНО УБИВАТ

    1 0 Отговор
    МВР ЕКЗЕКУТИРАТ БЪЛГАРИ С ЕЛЕКТРОННА ТЕХНИКА - ОПИТАХА ДА МЕ УБИЯТ В БЕЛГРАД СЪРБИЯ, ПРАГА, ФРАНКФУРТ, НЮРНБЕРГ ВИЕНА АВСТРИЯ!Като не ви изнася не пишете нали!?ГЕРМАНОВ