Last news in Fakti

30 Септември, 2022 23:26 1 669 0

Байерн счупи прокобата с разгром над Леверкузен

  • байерн мюнхен-
  • байер леверкузен

„Баварците“ изпратиха септември с един успех и четири поредни мача без победа

Байерн счупи прокобата с разгром над Леверкузен - 1
Снимка: БГНЕС

Байерн Мюнхен постигна убедителен успех с 4:0 над Байер Леверкузен, за да сложи точка на серията си от четири мача без успех в Първа Бундеслига и в същото време да прати „аспирините“ на дъното на таблицата след 8 изиграни кръга.

Джамал Мусиала изигра страхотен двубой, асистирайки за първото попадение на Лирой Сане още в 3’. След това сам се разписа в 12’.

Садио Мане пък вкара първото си попадение за Байерн пред своя публика и на свой ред прекъсна прокобата от 4 поредни срещи без да се разпише. Той финтира цялата защита на съперника с едно движение, заблуждавайки всички, че ще подава, а след това с прецизен удар намери мрежата зад Лукас Храдецки.

Последното попадение бе дело на Томас Мюлер, но заслугата за него бе изцяло на стража на Леверкузен. Финландецът се подхлъзна при опит за пас към един от колегите си и така поднесе кълбото на празна врата за ветерана на „баварците“, който нямаше проблем да стреля точно с левия си крак.

Байерн Мюнхен така вече има 15 точки в актива си и вече е на 2 от Унион Берлин. Байер Леверкузен пък има само 5 пункта и след края на този кръг може да се озове на предпоследната позиция в таблицата, ако Волфсбург спечели поне точка при домакинството си на Щутгарт в събота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА