Last news in Fakti

20 Юли, 2013 19:53 3 533 0

Любимец хвърли бомба още в първия кръг

  • любимец-
  • лудогорец-
  • а група
Любимец хвърли бомба още в първия кръг - 1
Снимка: БГНЕС

Новакът в родната „А” група Любимец победи шампиона на страната Лудогорец с 1:0 още в първия си мач в майсторската група.

Двубоят започна ударно за домакините, които поведоха още в 10-ата минута. Юношата на ЦСКА Самир Аясс се възползва по прекрасен начин от разбъркване в наказателното поле на шампионите след изпълнен корнер и откри резултата. В 16-ата минута Майкъл Тевия изстреля невероятен удар от близо 20 метра, но Владислав Стоянов съумя с една ръка да избие топката. Малко преди края на първото полувреме разградчани можеха да изравнят чрез Димо Бакалов, но защитник на домакините успя да неутрализира опасността.

През второто полувреме треньорът на Лудогорец опита да промени облика на тима, извършвайки две смени. В 60-ата минута Мирослав Иванов стреля опасно от пряк свободен удар, но топката излезе в аут. Малко след това Георги Чакъров от Любимец се озова сам срещу вратаря на гостите, но Козмин Моци го фаулира и предотврати втори гол за домакините. В 73-ата минута именно Моци получи директен червен картон и остави шампионите с човек по-малко. До края на двубоя "зелените" не съумяха да изравнят и записаха първа загуба за сезона.

След седмица Любимец гостува на Нефтохимик, а Лудогорец приема Черноморец. Преди това обаче разградчани трябва да изиграят реванш със Слован (Братислава), който ще предначертае европейския път на тима през този сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА