Last news in Fakti

19 Юли, 2013 18:11 1 392 0

Ловният сезон е открит!

  • а група-
  • сезон-
  • цска-
  • левски-
  • лудогорец-
  • ботев
Ловният сезон е открит! - 1
Снимка: БГНЕС

Днес започва новият сезон в родната „А” футболна група. „Морските” Черноморец и Черно море поставят началото на дълга, и не особено перспективна кампания за някои отбори.

За първи път първенството стартира толкова рано. Форматът също е променен – 14 отбора започват редовния сезон и играят всеки срещу всеки на разменено гостуване. След това тимовете се разделят на две групи. Първата определя шампиона на страната, както и евроучастниците, а втората – изпадащите. Ще изпаднат четири отбора, а на тяхно място от „Б” група ще влязат само 2, което ще редуцира още повече тимовете за следващия сезон.

Кой обаче ще е ловецът и кой жертвата тази година? Невъзможно е да се каже! Причината е, че във всички европейски страни селекцията, стратегията за новия сезон се подготвя месеци преди началото му, след това се изиграват няколко контроли, за да е избистрен тима за началото на кампанията. У нас, разбира се, всичко е наопаки. Най-титулуваният ни отбор ЦСКА бе „съживен” от Сашо „Апашо” дни преди старта. Футболисти, отново, се взимат на килограм, треньори се сменят през седмица. Всичко се прави на пожар, като не се знае накрая кой ще изгори. Левски празнува 100-годишнина. И какво по-добро начало от позорно отпадане в първия кръг на Лига Европа от Иртиш? Все пак „сините” привърженици таят надежди, че любимият им отбор може да спечели титлата и да върне усмивките по лицата им.

Лудогорец, който стана шампион по куриозен начин, не подсили с нищо редиците си и разчита по-скоро на случайността и инерцията от миналите години, отколкото на проект за бъдещето. Въпреки това, разградчани са може би най-класният тим за момент в „А” група.

Станимир Стоилов изрази желанието да води Ботев и през тази година, въпреки предложението на Левски да си го върне обратно. „Канарчетата” имат класни единици, играят прекрасно и като отбор, и, имайки предвид нивото на „А” група, спокойно могат да бъдат коронясани след няколко месеца. Литекс, Славия и двата „железничарски” тима също могат да поднесат изненади в някой отделен момент, но едва ли ще имат сили за нещо повече.

Освен „морското” дерби първият кръг на шампионата предлага още много любопитни двубои. Вижте и пълната програма за първия кръг:

19 юли (петък)
21:00 ч, Черноморец – Черно море

20 юли (събота)
18:00 ч, Любимец – Лудогорец
18:30 ч, Пирин (Гоце Делчев) – Локомотив (София)
20:00 ч, ЦСКА – Локомотив (Пловдив)

21 юли (неделя)
18:00 ч, Ботев (Пловдив) – Левски
21:00 ч, Литекс – Нефтохимик

22 юли (понеделник)
18:00 ч, Славия - Берое


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА