Last news in Fakti

21 Юли, 2013 17:00 963 0

България с общо 14 медала от СП по таекуондо

  • световното първенство-
  • таекуондо-
  • българия
България с общо 14 медала от СП по таекуондо - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бронзов медал на специална техника прибави към отличията си Албена Малчева, световна и европейска шампионка по таекуон-до ITF.

Към момента България има общо 14 медала / 1 златен, 4 сребърни и 9 бронзови/ от световното първенство, което се провежда от 18 до 21 юли в зала "Арена Армеец".

Малко по-късно днес ще се състоят срещите в дисциплите специална техника – отборно мъже и жени и силов тест – индивидуално и отборно, където националите ни също са фаворити за златото.

Безспорно най-голямата победа от първенството е за жените ни таекуондистки, които заслужено спечелиха златото отборно на спаринг. Българките победиха в драматичен финал Украйна.

Мъжкият национален отбор грабна се нареди на третото място в отборния спаринг, след като изгуби в оспорван полуфинал от КНДР. 

Таекуондистите ни се сдобиха с още два бронзови медала при мъжете и жените в дисциплината самозащита.

От началото на световното първенството България има още 3 бронзови медала в дисциплината форма и общо 6 медала на спаринг – 4 сребърни и 2 бронзови.

Днес е последният ден от престижното международно състезание, на което страната ни е домакин, късно вечерта ще стане ясно и финалното класиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА