23 Ноември, 2022 15:48 1 435 4

Ян Вертонген: Предпочитам да не ме питате за дискриминацията в Катар, за да не ми издействате наказание

  • ян вертонген-
  • катар 2022-
  • белгия-
  • канада

Белгийският ветеран е красноречив дори в мълчанието си

Ян Вертонген: Предпочитам да не ме питате за дискриминацията в Катар, за да не ми издействате наказание - 1
Снимка: БГНЕС

Един от най-опитните играчи на настоящото световно първенство в Катар - Ян Вертонген, бе запитан за дискриминационните проблеми в страната по време на днешната си пресконференция преди срещата на Белгия с Канада, но отказа да коментира темата, опасявайки се, че думите му може да се превърнат в наказание.

Страхувам се в момента да кажа, каквото и да било. Не ми е удобно да коментирам тази тема и да насочите фокуса върху мен. Това би трябвало да ви казва достатъчно. Не искам да казвам нищо, защото утре искам да започна мача“, каза централният бранител, цитиран от ESPN.

Мондиалът до момента върви основно под знака на скандалите, защото катарците лишиха футбола от почти всичките му колоритни страни в последни дни, а от самото начало на кандидатурата си са обект на обвинения в корупция и потъпкване на правата на човека.

Белгия играе тази вечер срещу Канада от 21:00 часа българско време за първи мач от груповата фаза.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕМО

    9 1 Отговор
    КАТАРЦИТЕ НЕ ДАВАТ ГАЗ НА ЕВРОПА И СТАНАХА ЛОШИ ВСИЧКО Е ЕДНА ЕВРО ДЖЕНДЪРСКА ПРОПАГАНДА
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кои ли са тези всички

    6 0 Отговор
    Колоритни страни от които са ни лишили катарците, може би че липсват извратените и обратните, по добре да си стоят и развращават Европа
  • 4 ДрБр

    0 0 Отговор
    Пппиндалите сме като яяятоооо