Last news in Fakti

27 Ноември, 2022 15:03 1 632 4

Бернардески: Италия трябваше по право да има място на световното

  • федерико бернардески-
  • катар 2022-
  • италия

Нападателят вижда пространство за подобрение на квалификационните правила

Бернардески: Италия трябваше по право да има място на световното - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на италианския национален отбор - Федерико Бернардески, смята, че родината му е трябвало да има запазено място на световното първенство по футбол в Катар, въпреки факта, че не се е класирала за турнира през квалификациите. Той смята, че правилата на ФИФА трябва да се променят, за да облагодетелстват „Скуадра Адзура“, а и други тимове в подобна ситуация.

Боли, защото мисля, че го заслужавахме. Четирите шампиона на различните континентални турнири трябва да имат място по право. Замислете се - аз съм европейски шампион, но никога не съм играл на световно първенство. Това е абсурдно“, гневи се бившият нападател на Фиорентина и Ювентус пред La Gazzetta dello Sport.

Правилата на този етап обаче са такива, че ФИФА приема членове при собствени условия и по автономен начин, както правят УЕФА, КОНКАКАФ, КОНМЕБОЛ, АФК и ОФК. Странно е обаче, че Бернардески посочва само „четири“ шампиона, защото континенталните федерации са пет. И все пак неговото предложение би означавало, че това са 4-5 гарантирани квоти и още най-малко една за страната-домакин. Припомняме обаче, че на Мондиала след 4 години ще имаме 3 държави, които ще приемат турнира - САЩ, Канада и Мексико.

Всичко това би нарушило сериозно ритъма на квалификациите и възможността за равен шанс на всички 211 члена на ФИФА.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    16 2 Отговор
    И сигурно направо на финала.Жабарска работа
  • 2 По-скоро

    10 2 Отговор
    Италия трябваше по право да бъде прекратена като държава след 1945
  • 3 гост

    9 0 Отговор
    Пълен идиот реве като вдовичка за чадър
  • 4 Цоко

    5 0 Отговор
    Наистина има вопиюща нужда от промяна на правилата. В първенството в САЩ през 2026 г. по право трябва да участва и четвъртия от първенството в САЩ през 1994. Иначе ще ни станат 30 г. без участие на световно.