Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 19:06 2 456 8

Тунис шокира световния шампион

  • тунис-
  • франция-
  • катар 2022

Позицията на французите обаче е гарантирана

Тунис шокира световния шампион - 1
Снимка: БГНЕС

Тунис шокира Франция в края на груповата фаза на световното първенство в Катар с 1:0 и така записа най-паметната победа в цялата си история.

Уахби Казри вкара единствения гол в срещата след страхотен дрибъл през центъра в началото на втората част. Той междувременно се превърна в първия африканец с 3 гола на световни футболни финали.

Тунизийците бяха видимо по-добрият отбор на терена през почти целия двубой. През първата част те дори не допуснаха удар в очертанията си, но след появата в игра на Килиан Мбапе и Антоан Гризман „петлите“ вдигнаха сериозно оборотите.

Изравнителен гол имаше в 98' на „Гризу“, но след дълго преразглеждане от ВАР бе установено, че той е в засада при центрирането на Мбапе, макар и да не взе участие в борбата за високата топка и да отстъпи назад към игрището. За пръв път виждаме подобно решение след хилядите промени в правилото за пасивна засада през изминалите няколко години, но в нашите очи подобни ситуации винаги трябва да се отсъждат така, защото футболът не се играе на забавен ход, няма стопкадър в реалния свят и просто засадите трябва да се върнат към онези дни, когато бяха лишени от тълкувания, а се гледаше чисто обективно на позициите на играчите.

Фактите обаче са такива, че Тунис спечели срещата, но отпадна от турнира, защото в другата среща Австралия се наложи с 1:0 над Дания и ще играе за пръв път в своята история на 1/8-финали в надпреварата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    21 4 Отговор
    Шокирала , грънци! По нагласено световно не съм гледал. Мача Англия – САЩ , Франция – Тунис. Никакъв футбол , жива политика. Англия и САЩ , уговорено равенство за да имат шанс САЩ , получи се! Как мислите , дали Франция е забравила за Австралийските подводници , полегнаха на Тунис , но и Дания не направи нищо срещу Австралия! Това е положението , тук играе пара , не е като примерно уговорка между Глиган Грудово и Трактор Пъдарско за две прасета или едно теле!

    Коментиран от #8

  • 2 гост

    15 2 Отговор
    Мароко бие Белгия, Тунис бие Франция ! Дойде време бившите колонии ДА БИЯТ бившите метрополии!
  • 3 Ами

    12 2 Отговор
    всичко е една пародия.
    Вече може да си играят роботи, със съдии роботи и само видео игри.
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    Господин СЪДИЯТА от мача Франс и Мароко да скача в РЕКА дунава
  • 5 Диамантената ръка

    8 3 Отговор
    Абсолютна простотия е този ВАР, чист гол на Гризман отмениха.
  • 6 Макарон

    6 1 Отговор
    А деда ми шокира бабите им стотина години.
  • 7 Ясно

    10 0 Отговор
    Макарон е играл тото и спечелил на точен резултат
  • 8 Напълно съгласен

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "един от многото":

    Пуснаха аванта на колонията и сега пускат димка и замъгляват договорките.