12 Декември, 2022 18:03 6 833 7

Изгониха от Катар топ испански съдия по настояване на Меси и колегите му

  • матеу лаоз-
  • катар 2022-
  • аржентина-
  • нидерландия-
  • лионел меси-
  • емилиано мартинез

Играчи от тима се оплакаха публично от работата на най-реномирания испански рефер

Изгониха от Катар топ испански съдия по настояване на Меси и колегите му - 1
Снимка: БГНЕС

Матеу Лаоз е изпратен у дома по-рано от предвиденото, според испанското издание COPE, след като съдията от 1/4-финалния двубой между Аржентина и Нидерландия, завършил 2:2, получи куп публични критики от Лионел Меси и колегите му.

7-кратният носител на „Златната топка“ си позволи да каже след мача, че подобен съдия изобщо не е трябвало да получи подобен наряд с оглед реномето му.

Вратарят на „гаучосите“ - Емилиано Мартинез, също се изказа остро срещу Лаоз. Той смята, че при 0:2 за неговия отбор реферът е започнал да отсъжда нарушения за „лалетата“ при всяка удобна възможност, а накрая дори им е дал 10 минути продължение без да има основание.

Цели 15 жълти картона бяха раздадени от Матеу Лаоз, включително и един червен за Дензел Думфрис след края на мача.

Аржентинците обаче удобно са решили да игнорират някои статистики след срещата. Там установяваме, че цели 30 пъти арбитърът е надул свирката си, за да даде нарушение в тяхна полза. Само 18 пъти го е сторил в отбраната посока. Също така Леандро Паредес имаше всички основания, за да бъде изгонен в 89', след като направи нарушение за жълт картон, а секунда по-късно изрита кълбото целенасочено към резервната скамейка на холандците. Именно тогава настана сериозно меле, в което имаше основания за червени картони, но Лаоз предпочете да укроти замесените с прекомерна дипломация.

Все още няма официално потвърждение за местоположението на испанския рефер. Той няма да свири полуфиналите, но все още не са обявени имената на бригадите, които ще ръководят мачовете за титлата и за бронзовите медали.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фиткифакти

    17 9 Отговор
    Спекулации, Меси от Банкя го извика за новото правителство на разрухата!

    Коментиран от #5

  • 2 честен ционист

    12 9 Отговор
    Този лудак Матеу не си поплюва. Вдига картони като побеснял. Има нещо шантаво и погледа му, та затова са го изпратили по живо по здраво, да не обърка нещо сметките.
  • 3 Санчо

    17 4 Отговор
    Следях испанския футбол и категорично мога да твърдя, че този господинчо съм го гледал поне 15 години да свири мачове всяка седмица. Нямаше мач, който да не протече или завърши скандално. Долна гад и абсолютен некадърник!
  • 4 Хъъъм

    20 4 Отговор
    Има нещо сбъркано в тия рефер.. На всеки мач иска да е в центъра на вниманието, а силния рефер е да бъде невидим. Фала за изравнителения го даде за морковите, след изтичане на 8 мин продължение в 10 мин и преди фала, нападателя извършва фал, след него е другия, за морковите.. При боричкането, суринамеца ван Дайк, бутно брутално аржентинец, а рефера се направи на кьров и вар.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Меско

    8 12 Отговор
    Меси и Мартинез са срам за футбола.
  • 7 ФАКТ

    5 4 Отговор
    ...А МЕСИ НЯМА ЛИ ДА КАЖЕ НЕЩО И ЗА СЪДИЯТА КОЙТО МУ ДАДЕ ИЗВЪНЗЕМНА ДУЗПА СРЕЩУ ПОЛША....ИЛИ СЪДИИТЕ КОИТО СВИРЯТ ЗА НЕГО СА ДОБРИ..КОИТО СВИРЯТ НОРМАЛНО СА ЛОШИ....ОСВЕН ТОВА В МАЧА С ХОЛАНДИЯ МАЧА СИ БЕШЕ МНОГО ИНТЕРЕСЕН И ОСПОРВАН ,,И НЕ СУДИЯТА Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА ЧЕ ХОЛАНДИЯ ИЗРАВНИХА..ВИНОВНИ СА СИ АРЖЕНТИЦИТЕ ЧЕ РЕШИХА ЧЕ ПРИ 2;0 ЗА ТЯХ В 75 МИНУТА..ЗНАЧИ МАЧА Е СВЪРВИЛ И ГО УДАРИХА НА КУПОН...ИНАЧЕ ДО ТАЗИ 75 МИНУТА ТЕ СИ ИГРАЕХА ПО ДОБРЕ..И СПОКОЙНО МОЖЕХА ДА СИ ЗАДЪРЖАТ 2;0 МАЧА ДО КРАЙ...АКО НЕ СЕ ПОДВЕДОХА ПО РЕЗУЛТАТА..ОСВЕН ТОВА НА ХОЛАНДИЯ НИКОЙ ЛИ НЕ ИМ КАЗАЛ ЧЕ МАЧ СЕ ИГРАЕ 90 МИН....А НЕ 10 МИН..МИСЛЯ ЧЕ АРЖЕНТИНА БЯХА ПО ДОБРИ И ПРАВИЛНО СИ ПРОДЪЛЖИХА..ЦЕЛИЯ ОТБОР ИГРАЕ НА 100 ПРОЦЕНТА..РАЗДАВАТ СЕ ВСИЧКИ ДО ПОСЛЕДНО..НЕ ВИЖДАМ ДРУГ ОТБОР ЗА СЕГА КОЙТО ДА ИГРАЕ С ТОЛКОВА ТАКЪВ ХЪС ЗА ПОБЕДА..НИТО БРАЗИЛИЯ НИТО АНГЛИЯ НИТО НИКОЙ..С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ПОРТУГАЛИЯ..ТЕ СЪЩО СЕ РАЗДАВАХА НА МАКСИМУМ НО ...ТАМ ТРЕНЙОРА НАПРАВИ ОГРОМНА ПРОСТОТИЯ..САМО ЛУД ТРЕНЙОР МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ СУПЕР ВАЖЕН МАЧ БЕЗ РОНАЛДО..ТРЯБВА ДА СИ НАИСТИНА МНОГО ПРОСТ...