Last news in Fakti

22 Август, 2013 23:59 1 582 0

Тотнъм и Суонзи разпиляха опонентите си в ЛЕ

  • тотнъм-
  • суонзи-
  • лига европа

Вижте и всички останали резултати от надпреварата

Тотнъм и Суонзи разпиляха опонентите си в ЛЕ - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Тотнъм започна ударно участието си в Лига Европа, след като "шпорите" утрепаха с 5:0 като гост Динамо (Тбилиси) и безпроблемно ще се класират за груповата фаза на турнира.

Два гола вкара новото попълнение Роберто Солдадо, а голям мач изигра младокът Андрос Таунзенд, който беше най-добрият футболист на терена и отбеляза първото попадение във вратата на грузинците. Крайният резултат бе оформен от Паулиньо и Дани Роуз.

Таунзенд, който през миналия сезон бе преотстъпен на Куинс Парк Рейнджърс, откри в 12-ата минута, а малко преди почивката подаде на Паулиньо и бразилският не пропусна да удвои преднината на гостите. В 56-ата минута неуморимият Таунзенд асистира на Солдадо за третия гол. При този резултат феновете на Динамо започнаха да напускат стадиона, а Тотнъм вкара още два пъти във вратата на Лория след точни удари на Дани Роуз и Солдадо.

Другият представител на Англия също показа разликата в класата на Висшата лига и разгроми безпроблемно опонентите си.

Суонзи се реваншира пред феновете си за загубата с 1:4 от Манчестър Юнайтед на старта на сезона и постигна категорична победа с 5:1 срещу румънския Петролул в първия плейоф в Лига Европа.

"Лебедите" изнесоха истински спектакъл на "Либърти Стейдиъм" и само някакво чудо в реванша може да ги лиши от дебютно участие в груповата фаза на турнира. От самото начало възпитаниците на Михаел Лаудруп притиснаха съперника в неговата половина и головете не закъсняха. До 25-ата минута резултатът беше 3:0 след две попадения на Уейн Раутлидж и едно на Мичу. Рекордната покупка в историята на клуба Вилфред Бони вкара четвърти гол в 56-ата минута, а в 70-ата се разписа и друго ново попълнение - Алехандро Посуело. Гостите от Румъния намериха сили само за почетен гол, автор на който стана Георге Грозав в 87-ата минута.

Ето и останалите резултати в мачовете от втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа:

Актобе - Динамо (Киев) 2:3
Карабах - Айнтрахт Фр 0:2
Яблонец - Бетис 1:2
Кубан - Фейенорд 1:0
Атромитос - АЗ Алкмаар 1:3
ФК Минск - Стандард (Лиеж) 0:2
Макаби (Хайфа) - Астра 2:0
Есберг - Сент Етиен 4:3
Молде - Рубин (Казан) 0:2
ФК Номме - Днипро 1:3
Залцбург - Жалгирис 5:0
Санкт Гален - Спартак (Москва) 1:1
Кукеси - Трабзонспор 0:2
Аполон (Лимасол) - Ница 2:0
Елфсборг - Нордселанд 1:1
Хафнарфьордур - Генк 0:2
Пандури - Брага 0:1
Тромсьо - Бешикташ 2:1
Черноморец (Одеса) - Скендербеу 1:0
Партизан (Белград) - Тюн 1:0
Риека - Щутгарт 2:1
Войводина - Шериф 1:1
Удинезе - Слован (Либерец) 1:3
Зюлте Варегем - АПОЕЛ (Никозия) 1:1
Грасхопърс - Фиорентина 1:2Рапид (Виена) - Дила Гори 1:0
Севиля - Шльонск (Вроцлав) 4:1
Ещорил - Пашинг 2:0


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА