24 Август, 2013 19:42 2 024 0

Бундеслига, 3-ти кръг (Обзор)

  • бундеслига-
  • германия-
  • байерн-
  • дортмунд-
  • леверкузен-
  • 3-я кръг-
  • обзор

Шалке с нова издънка, Байерн и Дортмунд - лидери

Хановер - Шалке 1:2

Считаният преди началото на сезона за един от сериозните конкуренти за титлата Шалке 04 продължи с незадоволителните резултати в Бундеслигата, след като загуби с 1:2 при визитата си на Хановер 96 в мач от третия кръг. Шаболш Хущи (15-дузпа) и Маме Бирам Диуф (42) вкараха за домакините, а Адам Салай (55) реализира за гостите. Реферът вдигна три червени картона - два за играчи на Шалке и един за такъв на "96". По този начин отборът на Йенс Келер продължава да няма победа и е с актив от 1 точка. През седмицата пък "кралскосините" сериозно застрашиха влизането си в групите на Шампионската лига, правейки 1:1 с ПАОК у дома в първа среща от плейофите.

Байерн - Нюрнберг 2:0

Шампионът на Германия Байерн (Мюнхен) продължава защитата на титлата си. Днес баварския колос се справи в срещата си без особени проблеми, след категорично 2:0 над Нюрнберг в мач от третия кръг на Бундеслигата. Франк Рибери и Ариен Робен отбелязаха така важните голове за победата на еврошампиона.

Леверкузен - Борусия (М) 4:2

Майнц 05- Волфсбург 2:0

Тимът на Байер Леверкузен записа също трети успех от началото на тази кампания. "Аспирините" надвиха с 4:2 Борусия Мьонхенгладбах на своята "БайАрена" и продължават да имат пълен точков актив, заедно с баварците, лидера Борусия Дортмунд и тима на Майнц 05, който би с 2:0 у дома отбора на Волфсбург.

Борусия (Д) - Вердер 1:0

Претендентът за титлата в Германия Борусия Дортмунд изигра поредния си силен мач. Вестфалците победиха един от традиционно силните отбори в Бундеслигата Вердер Бремен с 1:0 у дома.

Единственото попадение отбеляза Роберт Левандовски след почивката. Победата можеше да е доста по-убедителна, но "жълто-черните" се скъсаха да пропускат.

Хофенхайм-Фрайбург 3:3

Седмица след паметния успех с 5:1 над Хамбургер ШФ отборът на Хофенхайм изигра нов мач с шест гола. Този път играчите на Маркус Гисдол завършиха 3:3 с Фрайбург у дома и все още нямат поражение. За гостите пък това е първа точка за сезона. И този двубой не беше лесен за съдиите, като червени картони получиха трима футболисти.

В момента се играе последният двубой от 3-я кръг на германската Бундеслига - Херта и Хамбургер. Резултатът е 0:0 след 15 мин игра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА