Last news in Fakti

15 Септември, 2013 15:34 831 0

Моуриньо: Хубавата игра иска и голове

  • моуриньо-
  • челси-
  • евертън
Моуриньо: Хубавата игра иска и голове - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Жозе Моуриньо остана много разочарован от загубата на неговия Челси с 0:1 при гостуването на Евертън в мач от 4-я кръг на Висшата Лига.
 
Това бе първа загуба за сините в първенството и така те могат да изостанат на цели 5 точки от Ливърпул, ако "Мърсисайдци" победят в понеделник. Португалецът изрази недоволството си най-вече от липсата на концентрация пред гола. Челси създаде един куп положения, но пропусна всички от тях.
 
"През първото полувреме стоях на пейката и си мислех, че мачът е лесен за спечелване. През второто полувреме също докато доминирахме мислех, че ще е много лесно да победим".
 
"Но когато не вкарваш голове, имаш проблеми. Докато Евертън не създаде нищо. Техният гол не го създадоха те, беше наша грешка".
 
"Имахме шансове и шансове. Но хората, които разбират футбола знаят, че това често се случва. Ако не вкараш, какво си създал не означава нищо. И ако не създаваш положения, но вкараш гол, можеш да спечелиш три точки. Красивият футбол без голове няма смисъл".
 
"Имахме 20 положения за гол. И някои бяха наистина добри положения. Не ни липсва острота, а просто инстинкт в този мач". Например при първото центриране от Рамирес за Ето'о, празна врата, той трябваше просто да я засече. Когато Шурле беше пред вратаря и подаде на Ето'о беше бавен пас и Ето'о трябваше да изчака, което позволи на Бари да избие. Ако беше бърз пас, Ето'о вкарваше на празна мрежа".
 
"При удара на Шурле над гредата той трябваше да стреля технично в мрежата, а не да стреля силно. Рамирес пред вратаря не беше трудно. През второто полувреме центрирането на Иванович за Ето'о на близката греда. Той е вкарал 100 такива гола през кариерата си".
 
"Не мога да обвиня никой. Ето'о е реализатор през цялата си кариера. Доволен съм от играта му в мача. Изглежда, че има добро разбиране с отбора. Азар играе много добре и има страхотно израстване, показва зрялост".
 
"Хуан Мата беше на същото ниво, на което беше отбора. Смених го с Оскар, тъй като Мата е повече подавач, докато Оскар може да създава индивидуални неща. И може би трябваше да има дузпа".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА