Last news in Fakti

20 Септември, 2013 00:57 1 396 0

Изненади в късните мачове от Лига Европа

  • лига европа-
  • изненади-
  • тюн-
  • генк-
  • тотнътм-
  • лацио-
  • резултати

Тюн и Генк взеха своите първи жертви, Тотнъм и Лацио с лесни победи

Изненади в късните мачове от Лига Европа - 1
Снимка: Клинт Демпси, ЕПА/БГНЕС

Белгийският Генк надви с 1:0 Динамо (Киев) насред Украйна на старта на борбата в предварителните групи на Лига Европа. Единственият гол в срещата падна в 62-ата минута, когато Гориус се разписа за гостите. В следващия кръг Генк приема другия временен водач Рапид Виена, а Динамо гостува на Тюн.

Отборът на Тюн също започна с успех в първия си мач от група "G" на Лига Евпора. Швейцарският тим надигра с минималното 1:0 Рапид (Виена) на свой терен и взе първи три точки в актива си. Срещата бе доста равностойна с положения и пред двете врати. Домакините обаче по-добре се възползваха от своите шансове и в 35-ата минута Кристиян Шнеюли бе изведен чудесно от Дзуфи и с техничен удар покрай вратаря донесе успеха на своя тим.
Така Тюн дели първото място в групата с Генк, като двата тима имат по три точки и еднаква голова разлика. Рапид пък съответно е с 0 точки на 3-ото място заедно с Динамо (Киев).

Отборът на  Тотнъм започна с класическа победа 3:0 над Трьомсьо на своя "Уайт Харт Лейн" надпреварата в група "К". Без да се напрягат особено, възпитаниците на Андре Вилаш-Боаш стигнаха до успеха благодарение на два бързи гола на Джърмейн Дефоу преди почивката и красиво попадение на плеймейкъра си Кристиян Ериксен в края на срещата. Гостите от Норвегия почти не оказаха съпротива на скъпата селекция на "шпорите" и не затрудниха Юго Лорис нито един път в рамките на 90 минути. Единствените неприятни новини за лондончани може да се окажат контузиите на Дани Роуз, Муса Дембеле и Юнес Кабул. И тримата бяха заменени принудително от мениджъра на домакините, като сериозността на травмите им все още не е известна.

Италианският Лацио също се справи с лекота със своите опоненти от тазуи фаза на надпреварата. "Орлите" победиха с 1:0 Легия, като те действаха с едно на ум предвид задаващия се градски сблъсък с Рома в калчото. Владимир Петкович започна с леко експериментално нападение, където липсваше някой от титулярните централни нападатели. Единственият гол в мача падна в 53-ата минута, когато точен в полската врата бе бразилският полузащитник Ернанес.

Ето и всички резултати от късната програма на Лига Европа:

група G:
Динамо Киев - Генк 0:1
Тюн - Рапид Виена 1:0

група H:
Ещорил - Севиля 1:2
Фрайбург - Слован 2:2

група I:
Бетис - Лион 0:0
Витория Гимараеш - Риека 4:0

група J:
Аполон Лимасол - Трабзонспор 1:2
Лацио - Легия Варшава 1:0

група К:
Шериф Тираспол - Анжи Махачкала 0:0
Тотнъм - Тромсьо 3:0

група L:
Макаби Хайфа - АЗ Алкмаар 0:1
ПАОК - Шахтьор Караганди 2:1

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА