Last news in Fakti

21 Септември, 2013 18:31 829 0

Фетел отново тръгва първи, този път в Сингапур

  • фетел-
  • розберг-
  • квалификация-
  • red bull

Розберг е втори, Грожан - трети

Фетел отново тръгва първи, този път в Сингапур - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Трикратният световен шампион и лидер в генералното класиране за сезона Себастиан Фетел (Германия) с Red Bull направи първа стъпка към трета поредна победа в старта за Гран При на Сингапур. Той спечели квалификацията за място в единственото нощно състезание от календара на Формула 1.
 
Фетел даде време от 1:42,841 минута на дългата 5.073 километра писта по улиците на Марина Бей и записа пети полпозишън за сезона и 41-и в кариерата си.
 
Втори ще потегли Нико Розберг (Германия) с Mercedes, който записа 1:42,932 минута в квалификациите. Трети е Ромен Грожан (Франция) с Lotus, следван от Марк Уебър (Австралия) с Red Bull.
 
Себастиан Фетел води в генералното класиране с 222 точки след 12 от общо 19 старта за сезона и се бори за четвърта поредна титла. Той има аванс от 53 точки пред Фернандо Алонсо (Испания) с Ferrari, който ще стартира седми.
 
Фетел и Алонсо имат по две победи в Сингапур, а Хамилтън - една. Състезанието за Гран При на Сингапур е утре от 15.00 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА