Last news in Fakti

24 Юни, 2023 16:23 833 4

Русия и САЩ още не плащат вноските си към WADA за тази година

  • допинг-
  • такса-
  • сащ-
  • русия

Всяка година размерът на вноската на страните в бюджета на Световната антидопингова агенция се увеличава с около 8%

Русия и САЩ още не плащат вноските си към WADA за тази година - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Русия и САЩ все още не са започнали да плащат задължителни вноски в бюджета на Световната антидопингова агенция (WADA) за 2023 година, съобщиха за ТАСС от организацията, предава sportal.bg.

"Русия и САЩ все още не са платили вноски към WADA за 2023 година, Япония от своя страна вече го е направила", каза представител на агенцията.

Русия, заедно с Франция, Германия, Италия и Великобритания, трябва да платят по 1 267 023 долара. САЩ (3 419 795), Канада (1 709 897) и Япония (1 502 800) трябва да направят най-големите вноски в бюджета на WADA през 2023 година. Франция, Германия, Италия, Великобритания и Канада са превели сумите до началото на месец май.

Всяка година размерът на вноската на страните в бюджета на Световната антидопингова агенция се увеличава с около 8 процента. През 2022-а Русия е платила 1 177 557 долара, а плащането е извършено в началото на годината.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хамериканските спортисти

    5 0 Отговор
    са яко на хапчета ама демократични, професионалният спорт е убийствена химия
  • 2 Гориил

    9 0 Отговор
    Това е квинтесенцията на недоверие и подозрение от страна на Русия и САЩ. Докато WADA изхвърля руските деца от конкуренцията за хапчета за стомах, норвежките ветерани се наяждат със стимуланти, маскирани като хапчета за астма. Тази вакханалия от беззаконие и произвол отдавна трябваше да приключи.Не съм пророк или оракул, но най-добрите дни на олимпийското движение са в миналото. Предстоят скучни състезания в тесен кръг от държави. Техните победи ще породят съмнения за реални постижения, а отсъствието на най-силните съперници създава несигурност и колебание в оценката на медалното класиране. В същото време появата на алтернативни игри с участието на всички страни по света е неизбежна. Този процес вече е започнал и съпротивата на западните страни няма да окаже съществено влияние върху популярността на тези игри.
  • 3 Аде няма нужда

    5 0 Отговор
    Пак някоя чистачка от Африка ще бутне хамериканските проби....и...... изтървахме коня! Диййййййй!
  • 4 Физиотерапевт

    0 0 Отговор
    Само ми обяснете как се кара велосипед 22дена,по 200 км,със средна скорост 50 км/ч на Тура?С мотор да си-ще се умориш!А тия са на кисело мляко и вафли,да бе,да!