Last news in Fakti

28 Октомври, 2013 09:07 654 0

Български студенти - шампиони в силен турнир

  • футзал-
  • унсс-
  • студенти-
  • победа

Студентите от УНСС спечелиха много силния турнир в Белград

Отборът по футзал на УНСС завоюва шампионската титла на осмото издание на  "Белградски международни игри" 2013 г. Нашите момчета заминаха за Сърбия със самочувствието на шампион от шестото издание на турнира през 2011 г., като амбициите им отново бяха за отлично представяне.
 
Жребият отреди в групата да се изправят срещу отборите от Икономическия университет в Алжир, университета в Триест, Италия и Колежа по икономика и бизнес, Сърбия. След три победи в групата – с 10:1 над Алжир, 3:0, над Италия и 2:1 в много оспорван двубой срещу Сърбия, българите заеха първото място в групата и се класираха директно на полуфинал. Там ги очакваше много силният тим на факултета по спорт и физическо възпитание на Черна гора. Мачът с тях бе решен 3:2 за УНСС след изпълнение на дузпи.

В другия полуфинал се изправиха отборите на Сърбия и много силния тим на Техническия университет в Будапеща, Унгария. И този мач бе решен след дузпи - 3:2 за унгарците (2:2 в редовното време). Така във финалния двубой се срещнаха тимовете на УНСС и Техническия университет в Будапеща.

Мачът не започна много добре за представителите на България, като цялото първо полувреме премина под диктовката на унгарците и логично те поведоха с 2:0. През втората част обаче отборът ни излезе преобразен и с нова тактика, а Станислав Стаменов намали резултата. Малко преди края на срещата момчетата ни нанесоха втория си удар и реализираха за 2:2. Това принуди испанският треньор на университета от Будапеща да използва пети полеви състезател, с цел да спечели мача, но това му изигра лоша шега. При поредната атака на унгарците топката бе уловена от вратаря на УНСС, който с удар от своето наказателно поле успя да отбележи във вратата на противника.
 
Така тимът на УНСС записа огромен успех и успя да стане шампион в международен турнир с много класни отбори. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА