Last news in Fakti

20 Юли, 2023 15:03 1 557 3

Вингегаард с тотална доминация в Тура

  • колоездене

Май ще има нов-стар шампион в Обиколката на Франция

Вингегаард с тотална доминация в Тура - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Йонас Вингегаард от Джъмбо-Висма даде категорично най-добро време от основните фаворити в "кралския" етап на Тур дьо Франс 2023.

Така датчанинът докосва втора крайна победа в Тура и защита на титлата си от миналата година. Тадей Погачар, който е двукратен шампион в Тур дьо Франс имаше криза в 17-ия етап и вече изостава на 07'35 минути от Вингегаард.

Словенецът от отбора на ОАЕ имаше проблеми с контузия преди Тура, а и здравословни проблеми в състезанието, но едва ли ще тръгне да търси оправдание, защото също е голям шампион.

Третият в класирането към момента е на повече от 10 минути разлика. 17-ият е на над час. Доминацията на Вингегаард в Тура е невероятна.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Химик

    1 3 Отговор
    И тоя се боцка я7835ко, нема начин...
  • 2 никой

    0 1 Отговор
    Не знаех,че е Джъмбо-Висма
  • 3 Оркестър без име

    2 0 Отговор
    Бай Ганьо пак е адекватен по всички въпроси.Тоя се боцкал оня нз си кво ,глупаци!