Last news in Fakti

15 Ноември, 2013 20:12 1 347 0

Избухна скандал и в БФ Фехтовка

  • скандал-
  • бф фехтовка-
  • изключи
Избухна скандал и в БФ Фехтовка - 1
Снимка: БГНЕС

На 12-ти този месец Управителният съвет на БФ Фехтовка изключи 10-те най-добри клуба за уронване на престижа на централата и възпрепятстване на нейната работа. От тези клубове са състезателите, които печелят 95 на сто от медалите на републикански първенства, европейски купи и международни турнири.

Заседанието е свикано, като двама от общо седемте членове на ръководството не са уведомени – Симеон Монев, председател на клуб "Левски" и Николай Николов – председател на клуб "Волов" в Шумен. И двата клуба са в черния списък заедно с "Железник", "Виа Понтика", "Корсар", "Несебър", "Маркели", "Хан Аспарух", "Ангард", "Тамплиер", "Диневи фехтовка", "Олимпик", "Свечников".

Изброените жертви днес дадоха съвместна пресконференция в Пресклуб "България" и разпространиха протестна декларация. Тя е подкрепена общо от 25 клуба при регистрирани 45. Изключените определят решението на УС като "безпрецедентен, враждебен и вероломен акт на саморазправа".

Председателят на федерацията Величка Христева е свалена на общо събрание на 11 юни т. г. с гласовете на 30 клуба, 5 са въздържали се, нито един не е против.

Христева обжалва в съда и процедурата по регистрация но новото ръководство се проточва. До ден-днешен спорът не е приключил. Така новоизбраното ръководство не е влязло във функциите си, а старото продължава да е действащо вече 5 месеца, въпреки категоричния вот на членовете на федерацията.

В. Христева и нейният екип обвиняват изключените клубове в тежки грехове, сред които проваленото приемане на отчета на федерацията за 2012 г. и лишаване от домакинство на световното първенство за мъже и жени през 2014 г. Всички клубове единодушно отхвърлиха отчета, такъв просто няма, заяви С. Монев. При годишен бюджет от 100 хил. лв, федерацията е с дефицит от 250 хил. лв, добави основателят и шеф на фехтовален клуб "Левски". Заради липсата на съответната документация, Министерството на младежта и спорта отказва да даде гаранция за провеждането на световното догодина и в резултат на това Международната федерация по фехтовка ни отнема домакинството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА