Last news in Fakti

16 Ноември, 2013 10:30 611 0

Гърция и Исландия на крачка от Световно

  • хърватия-
  • исландия-
  • световно
Гърция и Исландия на крачка от Световно - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гърция се наложи с 3:1 срещу Румъния в първата среща от баража между двата състава за място на Световното първенство по футбол догодина.

Предстои им гостуване в Букурещ следващата седмица, за да приключат задачата си, и да се класират на Мондиал 2014.

Двата състава си размениха три бързи гола през първото полувреме.

В 14-та минута Димитриос Салпингидис намери Костас Митроглу и той прати топката в долния десен ъгъл на румънската врата.

Богдан Станку обаче изравни в 20-та минута, след като засече с глава центриране от пряк свободен удар.

Веднага след подновяването на играта от центъра падна и третото попадение, отново на сметката на Гърция. Негов автор стана Салпингидис, който с премерен удар в наказателното поле направи 2:1.

Преди почивката Разван Кочиш не успя да направи резултата равен отново, като ударът му прелетя на няколко педи над напречната греда.

Гръцкият тим излезе през второто полувреме решен да стигне до по-стабилен аванс, и в 67-та минута пак Митроглу бе на края на подаването на Кацуранис, и вкара второто си попадение в мача.

Кацуранис и Митроглу имаха шанс да увеличат и повече преднината на Гърция, докато Румъния в последните минути предимно се защитаваше, за да не загуби напълно шансовете си за реванша на Националния стадион в Букурещ на 19 ноември.

Гостите обаче ще са на реванша без Костин Лазар, който в самия край на първата среща бе изгонен с втори жълт картон.

В друг бараж, игран по-рано миналата вечер, Исландия издържа с човек по-малко срещу Хърватия и завърши 0:0.

Равенство запазва шансовете им преди реванша в Загреб след четири дни.

Хърватите държаха инициативата, но не достигаха до чисти голови положения.

В 50-ата минута Олафур Скуласон извърши груб фаул срещу откъсващия се Перишич и съдията Ундиано Майенко му показа директен червен картон.

С човек повече хърватите продължиха доминацията си.

Дарио Сърна можеше да открие резултата, но стреля право в ръцете на Халдорсон.

Натискът на гостите се усилваше като Перишич пропиля най-доброто положение в мача, когато Манджукич свали топката с глава към него, но той шутира на сантиметри в аут.

Така двата отбора оставиха всичко да се реши във втората среща.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА