Last news in Fakti

16 Ноември, 2013 15:30 540 0

Шифрин спечели първия слалом за сезона

  • шифрин-
  • слалом-
  • сезон-
  • мазе

Американката победи в Леви (Финландия)

Шифрин спечели първия слалом за сезона - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Микаела Шифрин спечели първия слалом за сезона в Световната купа в алпийските ски при жените. 18-годишната американка триумфира на старта в Леви (Финландия).
 
Шифрин премина двата манша с общо време 1:55,07 секунди и беше с 1,06 секунди по-бърза от олимпийската шампионка Мария Хьофъл-Рийш (Германия). Трета остана победителката в Световната купа за миналия сезон Тина Мазе.
 
Освен медал американката получи и необичайна наградата за победата си. Тя стана кръстник на северен елен, като част от задълженията й е да посещава красивото животно всяка година, когато се състезава в Леви.
 
Микаела Шифрин вече има пет победи в Световната купа, като всички са в слалома и са спечелени в последните 11 месеца. През февруари тя взе и златния медал в дисциплината на световното първенство в Шладминг (Австрия).
 
Австрийката Марлийз Шилд, която стартира за първи път от близо година заради лечение на контузия на коляното, не успя да финишира в първия манш, след като пропусна врата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА