Last news in Fakti

14 Декември, 2013 16:53 824 0

Сити размаза Арсенал в голова фиеста

  • манчестър сити-
  • голове-
  • арсенал-
  • уолкът-
  • фернандиньо

Въпреки загубата лондончани остават на първата позиция

Сити размаза Арсенал в голова фиеста - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Манчестър Сити показа защо е фаворит на букмейкърите за титлата във Висшата Лига през този сезон. Гражданите разпиляха водача в класирането Арсенал и постигнаха впечатляваща победа с 6:3 в мач от 16-я кръг на първенството, игран на стадион "Етихад".

Серхио Агуеро откри резултата в началото на мача с гол отблизо, но Тио Уолкът изравни в средата на полувремето след коварен рикошет в защитник. Алваро Негредо отново изведе домакините напред до края на полувремето, а след грешка на Йозил и Фламини Фернандиньо вкара трети гол в началото на второто полувреме.

Тио Уолкът отново намали резултата за Арсенал с много елегантен гол, а след това съдията не отсъди дузпа за гостите за игра с ръка в наказателното поле на Пабло Сабалета.

Разсеяна игра в защита на "артилеристите" доведе до нови два гола на Давид Силва и Фернандиньо и така Сити сложи точка на спора. В допълнителното време Пер Мертезакер върна още един гол за Арсенал, но в последните секунди Яя Туре вкара шести гол от дузпа.

Така най-доброто нападение във Висшата Лига направи на пух и прах най-добрата защита. Благодарение на това тимът на Мануел Пелегрини се приближи на три точки от лидера Арсенал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА