Last news in Fakti

27 Декември, 2023 16:27 863 4

Мик Шумахер след инцидента на баща си: Научаваш се да цениш малките неща

  • мик-
  • шумахер-
  • формула 1-
  • михаел шумахер

Беше ми трудно да гледам документалния филм за баща си, казва младокът

Мик Шумахер след инцидента на баща си: Научаваш се да цениш малките неща - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Мик Шумахер каза, че възприятието му за живота се е променило след инцидента на ски преди 10 години с известния му баща, седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, предава БТА.

„Вярвам, че в такива случаи се научаваш да възприемаш определени моменти по различен начин. Научаваш се да цениш малките неща.“, каза 24-годишният пилот пред dpa.

Той добави, че вярва, че много хора "се фокусират твърде много върху лошите неща и недостатъчно върху хубавите неща, които все още са пред тях".

Михаел Шумахер получи тежка травма на главата при падане по време на каране на ски във Френските Алпи на 29 декември 2013 г. Синът му беше на 14 години, когато инцидентът стана по време на зимна ваканция в Мерибел.

След катастрофата, при която Михаел Шумахер удари главата си в камък и каската му беше счупена, 55-годишният мъж не се е появявал публично.

Той прекара дни в борба за оцеляване в болница в Гренобъл и дълго време беше в изкуствена кома. Здравословното му състояние не е известно, тъй като семейството му защитава личния му живот оттогава.

Мик Шумахер каза пред Frankfurter Allgemeine Zeitung, че е било много трудно да се гледа документалният филм за баща си: „Той показва колко много чувства стои зад него и колко емоции създава. Мисля, че сега с татко щяхме да се разбираме по различен начин – просто защото говорим на подобен език, този език на моторните спортове. И че ще имаме много повече да си говорим. Той би се отказал от всичко за това“..

Самият Мик Шумахер се състезава във Формула 1 през 2021 г. и 2022 г. Той не получи доверие тази година и за 2024 г., но е тест и резервен пилот за отбора на „Мерцедес“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Налудник

    2 0 Отговор
    "След катастрофата, при която Михаел Шумахер удари главата си в камък и каската му беше счупена, 55-годишният мъж не се е появявал публично."
    --------
    Така, както си го написал, излиза, че е катастрофирал с кола. Или с мотор.
  • 2 фгъхйгхй

    2 3 Отговор
    Лаѝното се е научило само на едно нещо- да цени онези $70+млн. които идват по ДОЖИВОТНИТЕ договори за реклама на ония зеленчук, баща му... Е, може и все някой по света да вярва, че някой ще полива тоя зеленчук с надеждата някога пак да цъфне и върже... Всеки доктор може да ви го каже- отдавна вече зеленчука е минал в стадий "сушена слива" и не подлежи на възстановяване...
  • 3 КОЮ

    0 0 Отговор
    Велик пилот и личност, няма такъв като него сред сегашните карачи. Уви съдбата е жестока, Мик има талант , но попадна в отбор като хаас където се ценят парите които носиш а не колко можеш да развиваш болида.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.