Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 23:29 1 146 1

Юлияна Янева взе бронз от европейското първенство по борба в Букурещ

  • юлиана янева-
  • борба-
  • румъния

С него отличията за националите нарасна на седем

Юлияна Янева взе бронз от европейското първенство по борба в Букурещ - 1
Снимка: БНТ

Юлияна Янева спечели бронзов медал в категория до 72 кг жени от европейското първенство по борба в Букурещ (Румъния), с което броят на отличия за националите нарасна на седем, предаде БТА. По-рано през деня Евелина Николова взе сребро на 57, а всички останали медали са бронзови.

Янева взе третото място без борба, след като нейната опонентка Анастасия Алпейева от Украйна се контузи.

"Съжалявам, че схватката не се проведе, но това са неща, които не зависят от мен и ги има в спорта. Пожелавам бързо възстановяване на съперничката ми", заяви Янева.

"През тази година европейското първенство бе много силно, дори в неолимпийските категории. Беше намерен добър баланс на състезателите на всички килограми. Аз лично допуснах малка грешка и направих някои неща не както трябва. В последните две седмици обаче бях много болна и това ми бяха моментните възможности. С треньора ми дори обсъждахме дали да се боря и в крайна сметка решихме, че това е нужен опит".

Янева смени категорията за този турнир, но ще се завърне в олимпийската до 68 кг за турнира "Дан Колов – Никола Петров", който е през следващия месец.

"Гледаме да участваме на всяко състезание, въпреки че специално за това бяхме на кантар. Опитът обаче надделя. Конкуренцията ражда шампиони, а тя вече е показала на какво е способна на 68 кг", заяви нейният треньор Серафим Бързаков.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    0 0 Отговор
    "С НЕГО отличията за националите нарасна на седем"
    Абе ,Ганев,къде си завършил образованието си ,без майтап?