24 Януари, 2014 12:57 685 0

Канада с кандидатура за Мондиал 2026

  • канада-
  • мондиал 2026-
  • домакинство

Канадците искат да популяризират футбола в страната

Канада ще се кандидатира за домакин на Световното първенство по футбол през 2026 година и това е последната стъпка от държавната политика за развитието на най-популярната игра, коментира президентът на Футболната асоциация на страната Виктор Монталяни.
 
"Ние сме единствената страна от Г-8, която не е била домакин на Световно първенство по футбол. А в същото време сме били домакини на всички останали големи спортни форуми. Мисля, че е време Канада да приеме и най-големия форум във футбола", каза още Монталяни.
 
Канада има някакъв опит в организирането на футболните турнири, след като преди две години прие Световното първенство за юноши до 17 години, а догодина е домакин на Световната купа за жени. От 1994 година пък не е приемала домакинство на Златната купа на КОНКАКАФ.
 
Иначе Канада има едно участие на Световно първенство - през 1986 година в Мексико, а в момента националният отбор е на 111-о място в Световната ранглиста. Канадците пък могат да бъдат първите, които могат да се възползват от решението на президента на ФИФА Сеп Блатер изборът на на домакин на Световните първенства да се решава от всички членове на асоциацията, а не само от изпълнителния комитет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА